En Kike i Alejandro, del CESV, a la ferrada més difícil de la península: “Cágate Lorito”

Actualizat: Dc, 04/12/2013 - 11:20am

Els membres del Club Excursionista Sant Vicenç en Kike i Alejandro van enfrontar-se el passat 23 de novembre a la ferrada “Cágate Lorito” (K6), que juntament amb la ferrada "Feliz navidad" és considerada com la més difícil de la península ibèrica. I és més, el mateix dia, abans d’aquesta ferrada, van fer també l’escalada a la Cresta de la Coma d’en Geli, a Sant Llorenç de Montgai (La Noguera).

Segons explica en Kike, l’entrada a la ferrada “Cágate Lorito” “ja resulta selectiva i després anirem trobant desploms (de fet tota la ferrada desploma) en forma de sostres on caldrà tibar molt de braços i d'abdominals per mantenir la posició”, una ferrada “només per "ferratistes" experts”.

Pel que fa a la pujada a la Cresta de la Coma d'en Geli en Kike comenta que es tracta d’una “escalada “disfrutona” i sense excessives complicacions en un lloc bonic i solitari. Dificultat màxima IV+ , 9 tirades algunes d'elles de gairebé de 60 metres. Amb alguns “friends” petits i mitjans i unes 6 cintes podem fer la via”.