La Penya Ciclista Bons Amics organitza per primer cop a Sant Vicenç un Open provincial de BTT

Actualizat: Dc, 26/02/2014 - 6:37pm

La Penya Ciclista Bons Amics, que aquest any celebra els seus 50 anys i ha incorporat de manera oficial una divisió de bicicleta tot terreny (BTT), s’encarrega d’organitzar, per primer cop a Sant Vicenç dels Horts, un dels Opens provincials de BTT la Federació Catalana de ciclisme, a celebrar el proper 6 d’abril junt amb una Kids Cup. És un Open puntuable pel rànquing català individual i per equips de la Federació, que reparteix 10.000 euros i els trofeus corresponents, així que s’espera la participació de corredors de BTT de primer nivell.

De fet, segons explica Jordi Martínez, responsable de l’Open i de la secció de muntanya de la PC Bons Amics, a Sant Vicenç dels Horts n’hi ha corredors de primer nivell, ara em venen al cap Jesús Pau, Marc Sabadell, Albert Bosch, Carles Sabadell...  però que ho fan amb clubs de fora del poble perquè aquí no han robat recolzament; hi voldríem fer un equip de competició però és complicat i per ara comencem amb la creació oficial de la secció de muntanya de la Penya Bons Amics i amb l’organització d’aquest Open Provincial amb la voluntat de que tingui continuïtat, per la importància que té aquest esport, que atreu molts participants i públic, i l’oportunitat que representa per donar més relleu a Sant Vicenç dels Horts”.

Només s’organitzen sis Opens com aquest a la província de Barcelona, el calendari complert és el següent:

Març 2 Santa Perpetua de la Mogoda - CC El Cau de la Bici
Abril 6 Sant Vicenç dels Horts - PC Bons Amics
Maig 18 Les Roquetes - Bike Garraf
Maig  25 Taradell - BTT Osona
Juny 1 La Roca del Vallés - La Torreta Bike
Juny 22 Lliçà d’Amunt - Amunt CC

L’Open
L’Open Sant Vicenç dels Horts – PC Bons Amics, el circuit té 7,8 km i transcorre per les pistes i corriols dels boscos situats al voltant dels barris de "Sant Antoni" i "El Remei".

Les voltes per categoria son les següents:

  • Elit, Sub23: 4 voltes ("Start lap" + 3 voltes)
  • Fèmines èlit, Junior masculi i femení, M30, M40: 3 voltes ("Start lap" + 2 voltes)
  • Cadet masculi i femeni, M50 i M60: 2 voltes ("Start lap" + 1 volta)

La volta inicial "Start lap" es desenvolupa en part del circuit de la Kids Cup.

Desnivell acumulat per volta: 344m

La Kids Cup
Pel que fa al circuit de la Kids Cup, té 2,6 km i és una combinació de pistes i corriols del barri de "Sant Antoni" on els joves campions podran posar a prova la seva força i tècnica. Aquest recorregut forma part del circuit de l'Open BTT.

Les voltes per categoria són les següents:

  • Infantil masculí i femení: 4 voltes

  • Aleví masculí i femení: 3 voltes

  • Principiant masculí i femení: 2 voltes

Desnivell acumulat per volta: 80m