El CESV puja el Pic del Carlit

Actualizat: Dc, 11/07/2012 - 10:22am

Els excursionistes van sortir de Sant Vicenç a les 4 de la matinada per pujar un pic de 2.910m.

El passat dia 16 de juny, el Club Excursionista Sant Vicenç va assolir el Pic Carlit de 2.910 m. Per fer aquesta sortida es va matinar una mica (4 de la matinada), ja que el trajecte era llarg tan per carretera (7 hores anada i tornada) com per pujar al Pic (8h).

Vàrem arribar a Mont Lous i des d’aquí fins els Llacs de Las Bulloses ,(Comarca del Capcir França). Es van fer 2 grups: 7 persones per assolir el Pic Carlit(8 hores) , 6 persones per fer el recorregut dels 12 llacs (5 hores). A les 08:30h, vam anar tots junts en direcció al Carlit, fins el trencall, just a sota del Cim, on ens vàrem separar uns per fer cim -cal dir que el tram final es molt fort, amb grimpada i plaques de neu- i els altres per seguir la ruta dels llacs.

Aproximadament a les 16:30 h. ens vàrem retrobar tots al Refugi del CAF (Club Alpí Francès), situat a 2.005 m. d’alçada.  Per la gent interessada en fer la ruta dels 12 llacs, volem dir que és apta per a tothom i que està perfectament senyalitzada. Es pot fer en 2 dies dormint a un dels refugis (mitja pensió 32 €) o a l’hotel; s’hi pot arribar amb vehicle propi, excepte durant el juliol i agost que s’ha de pujar amb autocar des de dintre del parc.