Raquel Parrado, campiona de Catalunya de Mitja Marató

Actualizat: Dc, 21/03/2012 - 8:08am

Ja va guanyar la Cursa de Ant Antoni al gener i la Mitja de Gavà al febrer

Objectius aquesta temporada: baixar d'1h 20m a Mitja Marató i de 37m en 10km

  • Raquel Parrado - Campiona de Catalunya de Mitjà Marató

Raquel Parrado continua amb la seva ratxa de victòries: s’ha proclamat campiona de Catalunya de Mitja Marató en guanyar la Mitja Marató del Maresme amb un temps d’1h 20m 1s. L’atleta vicentina va declarar sentir-se molt contenta amb aquesta campionat que aconsegueix per primer cop a la seva vida.

Raquel, a la Mitja del Maresme, va aconseguir superar a les grans favorites per aquesta prova, entre elles la menorquina Teresa Pulido. La corredora de Sant Vicenç va encapçalar la cursa durant tot el recorregut per les poblacions de Calella, Pineda de Mar, Sant Susanna i Malgrat de Mar.

Aquesta victòria es suma a altres destacades actuacions aquest 2012: el 22 de gener va guanyar la Cursa de Sant Antoni de Barcelona, el 29 de gener va ser segona a la Mitja Marató de Terrassa, el 12 de febrer va guanyar la Mitja Marató de Gavà... Un any 2012 en el que els èxits són una prolongació dels aconseguits en anys anteriors: va ser primera a la Mitja Marató de Gavà al 2011, primera a la Mitja Marató de Vilafranca al 2011 i al 2010, segona a la carrera del Corte Inglès al 2009... 

Però més que de victòries a curses, els seus reptes –diu Raquel- són de “superació personal”.  Un dels seus objectius aquesta temporada es baixar la seva marca personal en Mitja Marató per sota d’1h 20m: a Terrassa, al gener, va fer 1h 20m 40s i al Maresme va aconseguir finalitzar només un segon per sobre del seu repte, així que sembla que el seu propòsit és a l’abast de les seves cames i encara que, com ella diu, “cada segon costa” a ben segur que aviat ho assolirà. D’altra banda, un altra objectiu, després de baixar dels 37m en els 10km, és fer-ho en menys de 36m.

En el futur proper, Raquel Parrado preveu participar el 10 d’abril en els 10km de la Cursa dels bombers i el 29 d’abril en el Campionat de Catalunya de 10km.