El jove vicentí Carlos Sánchez impulsa el desenvolupament de la informació de Sant Vicenç dels Horts a Openstreetmap.org

Actualizat: Dm, 12/02/2013 - 12:08pm

Openstreetmap es defineix com “un mapamundi lliure, creat per gent com tu” i és, diguem, com la Wikipedia dels mapes. Així, les cartografies de openstreetmap.org són  accessibles a qualsevol persona connectada a internet per a que –per exemple- modifiqui errors, inclogui informació d’utilitat, destaqui edificis emblemàtics, entitats... I el mapa de Sant Vicenç dels Horts a Openstreetmap ja inclou una bona quantitat d’informació interesant gràcies a la feina que ha estat fent el jove vicentí Cárlos Sánchez, qui anima a altres vicentins a col·laborar per a completar encara més tota la informació d’interès, ja que es tracta d’una feina de col·laboració que precisa de la implicació de molts.

Carlos Sánchez, de 25 anys, va descobrir Openstreetmap quan treballava com a tècnic de medi ambient a l’Agencia d’Ecologia pública. Segons explica, va veure que al mapa de Sant Vicenç dels Horts no hi havia cap informació introduïda mentre que a pobles d’altre països com Anglaterra o Alemanya els mapes són força desenvolupats. Així que va començar a traçar les línies dels transports públics, a diferenciar edificis amb valor històric, a corregir la informació incorrecta...

Carlos explica que “també Google maps té informació incorrecta de Sant Vicenç dels Horts i de molts llocs però no hi cap eina per a que la ciutadania la pugui corregir o afegir-ne pel seu propi compte, en canvi a Openstreetmap són mapes lliures i oberts a l’ús de aplicacions de software lliure; és una eina que a més pot donar molt de profit perquè es poden desenvolupar posteriorment aplicacions que donin valor i servei a la vila”.

Tanmateix, Carlos crida a tots els que hi tinguin interès a col·laborar en el desenvolupament de les dades al mapa de Sant Vicenç dels Horts a Openstreetmap, ja que hi ha encara molta feina a fer que avançarà més ràpid i millor amb la contribució i el coneixement de més gent. És molt fàcil participar-hi, només cal donar-se d’alta a openstreetmap.org i des del mateix navegador es pot editar la informació del mapa.