La Colla de Diables commemora el 20è aniversari del Venux aquest cap de setmana

Actualizat: Dj, 20/10/2016 - 12:11pm

 

Amb una tabalada i un correfoc aquest dissabte i amb activitats i tallers diumenge, la colla de diables Àngels Diabòlics celebra el 20è aniversari de la seva bèstia de foc, el Mamut Vènux, creat l’any 1966 tenint com a inspiracióla troballa d’un fragment de defensa (ullal) de mamut a (Mas Duran) l’any 1886. El nom de “Venux” va respondre a una adaptació del nom d’un dels copatrons de la vila, Sant Venust.

Dissabte, la tabalada començarà a les 20.30 h a la plaça Sant Jordi i a continuació serà el correfoc, previst a les 21.00 h. Diumenge, també a la plaça Sant Jordi de 10 a 14 h i de 17 a 19 h, hi haurà actes, per a tota la família  amb activitats, inflable, tallers i actuacions per als més menuts, a més d’una tabalada a la tarda en que hi participaran 5 colles infantils.

Restriccions de tràfic pels correfocs i tabalades
Per tal de poder celebrar amb seguretat aquests actes, durant el cap de setmana hi hauran les següents restriccions a la mobilitat, segons informa l’Ajuntament:

Afectacions de dissabte
El dissabte, 22 d’octubre, tindrà lloc el correfoc entre les 21 i les 22.30 h. L’itinerari previst serà el següent: c. Nadal, plaça de Sant Jordi, plaça Catalunya, c. Nou, c. La Pobla, c. Rafael de Casanova, plaça de la Vila, c. Mn. Josep Duran i c. Nadal (final). A causa del pas del correfoc, es tallarà i desviarà el trànsit de vehicles cap al c. Rafael de Casanova des del c. Mn. Josep Duran, tant bon punt com comenci el correfoc.

Prèviament al pas del correfoc, es desviarà puntualment el trànsit del c. Rafael de Casanova cap a c. Anselm Clavé o c. Ramon Poch. També es retindrà el trànsit a la part baixa del c. Ramon Poch, en el punt previ a la cruïlla d’aquest carrer amb el c. Nou al pas del correfoc. Aquests fets provocaran alentiment de la marxa dels darrers combois de transport públic urbà i interurbà del dia. El fet que s’ocupin consecutivament, encara que sigui per poc temps, els carrers Rafael de Casanova i Ramon Poch farà que no es pugui derivar el trànsit de vehicles i el transport per itinerari alternatiu.

Afectacions de diumenge
D’altra banda, el diumenge 23 d’octubre se celebraran diverses activitats amb motiu del Dia del Mamut, entre les 10 - 13 h i les 17 - 19 h, on hi participaran 5 colles infantils. L’itinerari previst serà: c. Francesc Moragues, Mn. Josep Duran, c. Nou i plaça Catalunya. Pel que fa a les afectacions previstes, a la tarda caldrà procedir a tallar i desviar el trànsit de vehicles des del c. Mn. Josep Duran – Rafael de Casanova, en quan comenci la tabalada. No es preveu afectació en el servei de transport interurbà.

El Mamut
La colla de diables explica que la seva bèstia de foc “destaca en el món del bestiari festiu tant per ser d’una tipologia atípica (mamífer prehistòric), com per usar materials de construcció diferents als habituals en aquest món, com també per l’espectacularitat de les enceses i lluïments amb pirotècnia”. També ofereix la següent fitxa tècnica:

 • NOM COMPLET: Mamut Venux
 • POBLACIÓ: Sant Vicenç dels Horts
 • DATA DE CONSTRUCCIÓ: 1996
 • CONSTRUCTORS: Kim Prats i Francesc Caralt
 • MATERIALS DE CONSTRUCCIÓ: estructura de ferro, elements amb xapa d’alumini, ossos de fibra de vidre i cobertura de pèl amb malla d’acer.
 • PES: 300 Kg aprox.
 • ALÇADA: 3,8 metres (amb el cap baixat)
 • AMPLADA: 2,3 metres
 • LLARGÀRIA: 6 metres (amb la trompa aixecada)
 • PUNTS DE FOC: 23 (17 dels quals fixos i 6 giratoris. Tots tenen pinça, i no cal anella)
 • PIROTÈCNIA: Sortidors titani (núm. 7 i núm. 21) als suports fixes  i supercarretilles als suports giratoris
 • NOMBRE DE PORTADORS: 3 persones