Lluís Grané rep la medalla Albéniz

Actualizat: Dc, 15/08/2012 - 12:36pm

El jove pianista de Sant Vicenç dels Horts va rebre la passada nit la medalla Albéniz, el reconeixement més important de la música del gran compositor Isaac Albéniz. El lliurament el va efectuar la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, durant el vint-i-setè Festival de Música Isaac Albéniz, que se celebra anualment a Camprodon i, com es tradició entre els guanyadors d’aquest guardó, Lluís Grané va interpretar la Suite Iberia (integral) que es considera una de les obres més difícils d’Albeniz. Grané ja va tocar aquesta Suite a Sant Vicenç dels Horts a la passada Festa Major. 

Lluis Grané rep aquesta medalla Albéniz amb només 25 anys d’edat gràcies al seu gran talent, sent un dels guanyadors més joves d’un guardó que se sol concedir a pianistes amb més consagrats amb una llarga trajectòria, com Alicia de Larrocha, o d’àmbit internacional, com Hisako Hiseki, Blanca Uribe, Luis Fernando o Alain Neveux. Però es que el jove pianista vicentí és una de les grans promeses del panorama pianístic que ha actuat en prestigiosos auditoris arreu el món.

Artista resident a Gaudí
Recentment, Lluís Grané va ser anomenat 1er artista resident de la Pedrera de Gaudí, on actuarà a l’octubre, novembre i desembre mostrant la seva versatilitat en un recital de piano sol, un concert a duo de violí-piano i un concert de música de cambra fent quartet de cordes amb piano. 
D’altra banda, durant el mes d’octubre, farà una gira per Holanda interpretant música d'Albéniz a les ciutats de Utrecht, Breda i Amsterdam.