Cassolada a la plaça de la Vila per la dignitat i la qualitat de l’Ensenyament públic

Actualizat: Dj, 22/11/2012 - 12:30pm

Es continuaran fent cassolades el tercer dimarts de cada mes a les 17:30h a la plaça de la Vila de Sant Vicenç dels Horts.

Més de 200 persones van participar el dimarts 20 de novembre a la tarda a la cassolada convocada per les AMPAS de les escoles de Sant Vicenç dels Horts en contra de les retallades que s’estan patint a les escoles públiques. Durant la reivindicació, es va llegir un manifest de la comunitat educativa de Sant Vicenç “per la dignitat i la qualitat de l’Ensenyament públic”.

Els participants van fer servir cassoles, palles, xiulets, trompetes i estris per mostrar la seva protesta. Tanmateix, en el manifest es van recordar les retallades que s’han fet en Educació, es va dir que “estan    afectant   molt negativament   la   qualitat   dels   centres   públics   i   les condicions  del  seu  professorat,  repercuteixen  sobre  els sectors  més  vulnerables  socialment  i  econòmicament  de la nostra societat”.

Finalment, es van realitzar les següents demandes: “Que  les  substitucions  siguin  nomenades  des  del primer dia; que  es  facin  contractes  per  als  substituts/es  del 100% de l’horari i del salari; que es retirin les mesures aplicades els últims anys i   que   es   redueixin   tant   les   hores   lectives   del professorat com el nombre d’alumnes per aula; que  es  contractin  totes  les  vetlladores  i  altres especialistes per atendre l’alumnat amb dificultats; que  s’augmentin  les  beques  de  menjador  i  de transport; i que s’eliminin les taxes a l’FP.

Les AMPAS han convocat a realitzar una cassolada a la plaça de la Vila el tercer dimarts de cada mes a les 17:30h