L’escola El Rocío selecciona els seus somnis enfrontant-se a la realitat d’un futur tancament en treure-lis la línia de P3

Actualizat: Dm, 03/12/2013 - 8:57pm

També s’ha anunciat el tancament d’una línia de P3 a l’escola La Vinyala

L’Escola Mare de Déu del Rocío va realitzar el passat dissabte la seva jornada de “selecció de somnis”, en el marc del procés de constitució en Comunitat d’aprenentatge, un reconeixement que atorga el Departament d’Ensenyament i que només tenen 23 escoles a tota Catalunya, el Rocio l’única al Baix Llobregat. Van ser més de 400 somnis, que es van anar “somiant” durant tot el curs passat, i que ara es volen fer realitat. Però l’escola, que ha rebut felicitacions del Departament d’Ensenyament per la seva tasca en els darrers anys (més informació) s’ha trobat recentment amb l’anunci de que pel proper curs es tancarà la seva línia de P3, el que vindria a suposar en pocs anys un tancament de l’escola en no entrar alumnes nous.

La presidenta de l’AFA del Rocío, Maite Durán, i el president de la FAPA de Sant Vicenç dels Horts, Juan Ramón Torres, digueren que el Departament d’Ensenyament de la Generalitat i la regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament han confirmat el tancament de la línia de P3 de l’escola El Rocío i també d’una línia de P3 de l’escola La Vinyala, però en aquesta darrera encara es mantindria una línia d’aquest nivell. Més greu és pel Rocío ja que sembla que l’alternativa que els hi plantegen és que en uns tres anys els alumnes que quedin serien traslladats a una altra escola i el Rocío tancaria, segons explicaren els esmentats responsables de les associacions de famílies.

Enfront de la decisió presa de tancar la línia de P3 al Rocío, Maite Durán i Juan Ramón Torres plantejaren alternatives com baixar els ratios d’alumnes a totes les classes de P3 i que es tanqui cap línia, ni cap escola, o com a mal menor que si no queda cap més remei que tancar línies de P3 es faci en escoles que tinguin dos línies però no on només n’hi ha una. Tanmateix, Juan Ramón Torres digué que han sol·licitat una reunió extraordinària del Consell municipal d’Educació per tractar aquest assumpte i trobar una solució que pugui garantir la continuïtat del Rocío.

Els professors lluitaran per mantenir l’escola
Per la seva banda, la directora de l’escola, Belinda Siles, recordà que el projecte de Comunitat d’aprenentatge de el Rocío no és a cap altra escola ni de Sant Vicenç dels Horts ni del Baix Llobregat i, davant del tancament anunciat de la línia de P3, afirmà que “des del claustre de professors continuarem treballant amb la mateixa intensitat mentre ens quedi un nen, perquè tots tenen dret a l’educació, i continuarem fomentant la participació de les famílies sense renunciar al nostre projecte”.

Tanmateix, Belinda Siles digué que “les famílies han de parlar, l’AFA ha de ser qui encapçali la lluita per mantenir l’escola oberta, comptant amb el suport del claustre de professors, que recolzarà la seva lluita”.

Els somnis
Un total de 35 famílies van participar en el matí de selecció de somnis, entre els que hi havia desitjos de tots els colors, des de que “hi hagi més gronxadors pels més petits”, fins a demanar “una escola pública per tothom”, “que totes les famílies ajudin”, “que portin més medis materials, llibres, ordinadors...”, “que el Ayuntamiento apueste por nuestra escuela”, “que parlin bé de nosaltres”, “taquilles per guardar les coses”... molt somnis i moltes famílies participant activament, com va explicar Belinda Siles, destacant la il·lusió de tots els alumnes i familiars que s’impliquen durant tot el curs treballant tots conjuntament amb el professorat.

Que els somnis de el Rocío es puguin fer realitat.