Majoritari seguiment de la vaga d’Educació a Sant Vicenç, segons la FAPA; desigual, segons l’Ajuntament

Actualizat: Dv, 25/10/2013 - 8:38pm

A Sant Vicenç dels Horts la vaga també es convocava contra el tancament anunciat per l’Ajuntament de dos línies de P3 al curs 2014-2015

La vaga convocada ahir en contra l’anomenada llei Wert (LOMCE) i les retallades en educació va tenir un majoritari seguiment a les escoles de Sant Vicenç segons el president de la Federació de Associacions de Pares d’Alumnes de Sant Vicenç dels Horts, Juan Ramón Torres. En canvi, per la seva banda, l’Ajuntament califica "Seguiment desigual de la vaga d'educació a Sant Vicenç dels Horts" i xifra el seguiment de la vaga als centres d’educació de primària i secundària en un 30%, a les escoles bressol municipals en un 20% i als centres de formació de persones adultes en un 75%.

El president de la FAPA, que recordà que a Sant Vicenç dels Horts la vaga també es convocava contra el tancament anunciat per l’Ajuntament de dos línies de P3 al curs 2014-2015, va xifrar entorn a un 85% el seguiment de la vaga a les escoles. Segons les dades facilitades per les AMPA’s, en concret a l’escola de La Guàrdia només van assistir 19 nens, a l’escola de Sant Josep ho van fer 39 alumnes, a la de Sant Antoni hi van anar 44 alumnes... Tanmateix, a l'Institut Gabriela Mistral només hi van assistir 18 alumnes d'un total de 543. 

Quant a professors, segons la FAPA, a les escoles Juncadella, el Rocío, Col·legi Sant Vicenç i la Immaculada només es van complir els serveis mínims, mentre que a l’escola Sant Josep van fer vaga 13 professors, a La Guàrdia hi van fer 9 professors, a Sant Antoni 2 professors i a l'Institut Gabriela Mistral van ser 15 els professors que hi van fer vaga.