Una majoria del col·legi Sant Josep vol la jornada intensiva però no ho demanaran pel rebuig de les administracions

Actualizat: Dll, 10/06/2013 - 10:10am

Per tercer any consecutiu, una majoria de pares i mare i professorat del col·legi Sant Josep ha votat a favor d’implantar la jornada intensiva a l’escola però aquest cop –a diferència dels dos cursos passats- han decidit no demanar-ho degut al rebuig per part del Departament d’ensenyament que ja van rebre anteriorment i a que en no tenir recolzament de l’Ajuntament es dificulta més que els hi sigui concedit.

Segons va manifestar la directora del centre, Victoria Hinojosa, la petició no es farà degut a “la situació de negativitat per part de les administracions” i ja que “és molt frustrant que et diguin que no, i sobre tot tenint una majoria a favor... les famílies es cansen de que els hi demanis participar i votar i passin d'ells, es esgotador”, però tot i això va valorar molt positivament el procés de debat i discussió que es va seguir durant tot el curs per valorar els pros i contres del model intensiu i que, segons va considerar, “ha estat molt enriquidor per a les famílies, els mestres i el claustre, hem creat una cultura democràtica de debat que beneficia les relacions entre tots.”.

Dins d’aquest procés, a l’inici de curs es van fer unes reunions amb les mares delegades d'aula per veure com procedir per crear debat tant a favor com en contra de la jornada intensiva. Es va analitzar informació i les mares delegades van fer un document amb pros i contres que es va donar a totes les famílies. També es va convidar a les famílies a una xerrada amb una ponent la Fundació Jaume Bofill, el president de la FAPAC, la regidora la tècnica d'educació d’Ensenyament de l’Ajuntament i pares i mestres. Després es va celebrar una assemblea oberta a tota l'escola, treballant per grups, i es va fer una votació final en la que un 55% dels votants es va posicionar a favor de la jornada continuada i un 45% en contra.

El següent pas va ser una reunió del Consell escolar de l'escola per decidir si es sol·licitava la jornada intensiva o no, però –segons explicà la directora- “com que el departament no vol atendre aquestes peticions, l'ajuntament es posiciona en contra, n'hi ha pares a favor però també en contra... Donada la situació de negativitat es va decidir no sol·licitar-la aquest curs i esperar a una majoria més àmplia perquè ho puguin concedir”.