Molta precaució: dos incendis avui a Sant Vicenç dels Horts, un darrera de La Vailet i un altre a la Font del Llargarut

Actualizat: Dll, 05/08/2013 - 6:14pm

S'han d'extremar las mesures de precaució per evitar incendis.

D'altra banda, un pressumpte piròman ha estat detingut a Cervelló.

Afortunadament han estat de poca importància i han pogut ser ràpidament controlats pels bombers però els dos incendis que hi ha hagut avui a Sant Vicenç dels Horts demanen que també extremem les precaucions a la vila. Un d’aquests incendis ha estat cap al migdia a una zona forestal de la Font del Llargarut i l’altre cap a les tres de la tarda a darrera del Centre Comercial La Vailet. 

Segons han informat els bombers, a la Font del Llargarut el foc ha cremat uns 50 metres quadrats de massa forestal i ha pogut ser controlat ràpidament però després d’haver-se activat cinc dotacions terrestres i un helicòpter dels bombers. Més tard, cap a les tres de la tarda dos dotacions dels bombers han treballat prop d’una hora per extingir un foc de canyes i branques que hi havia darrera de La Vailet.

Cal recordar que Protecció Civil de la Generalitat té en prealerta el Pla especial d’emergències per incendis forestals a Catalunya INFOCAT per l’elevat risc d’incendi forestal a gran part del país i demana que “cal extremar les precaucions en zones properes al bosc i evitar qualsevol activitat generadora de risc d’incendi. En cas d’observar una columna de fum, cal trucar de forma immediata al telèfon d’emergències 112 indicant la vostra posició i la de la columna de fum amb la màxima precisió possible”. Tanmateix, “es recorda que, d’acord amb el Decret 64/1995 de mesures per a la prevenció dels incendis forestals, queden anul·lades les autoritzacions per activitats amb risc d’incendi forestall”.

Detingut un presumpte piròman a Cervelló
D’altra banda, un presumpte piròman ha estat detingut a Cervelló en ser enxampat encenent un foc a un bosc pròxim al centre del poble, a prop del carrer Barons de Cervelló. També se li imputa un incendi que fa dos dies es va declarar al carrer Vidriers de la mateixa localitat i està sent investigat per si tingués cap relació amb l’incendi que la setmana passada va cremar 80 hectàrees de zona forestal a Vallirana, obligant a l’evacuació preventiva de 150 persones.