Mor la germana Teresa Losada, fundadora de Bayt Al-Thaqafa

Actualizat: Ds, 07/09/2013 - 2:30pm

La germana franciscana Teresa Losada va morir el passat 26 d’agost als 70 anys d’edat a Sant Vicenç dels Horts, d’on era filla adoptiva, a conseqüència d’un càncer, segons va informar l’arquebisbat de Barcelona. Teresa Losada, gallega de naixement, va fundar l’any 1974 a Sant Vicenç l’associació Bayt Al-Thaqafa (Casa de la Cultura), que s’ha convertit en un referent en el diàleg entre el cristianisme i l’islam, i la seva dedicació en aquest àmbit va fer que fos coneguda com la “monja dels immigrants”.

Teresa Losada era doctora en llengües semítiques i el seu coneixement del món àrab li va apropar-se a les comunitats musulmanes molt abans de les majors onades migratòries. L’any 2000 fou nomenada consultora del Consell Pontifici per a les relacions amb els musulmans i el 2002 va rebre la Creu de Sant Jordi, màxima distinció atorgada per la Generalitat.

Actualment, Bayt Al-Thaqafa té també una seu a Barcelona, a més de la que manté al carrer de Jaén de Sant Vicenç dels Horts. L’entitat atén l’any més de 4.000 persones d’origen àrab-musulmà amb activitats com formació laboral, cursos d’idiomes, tallers de promocions de la dona o assessorament legal.