El Ple de l’Ajuntament aprova un pressupost de 27 milions d’euros pel 2017

Actualizat: Dll, 24/10/2016 - 10:55am

Amb els vots a favor de Junts x Sant Vicenç i Sant Vicenç Sí Puede, l’abstenció de Ciutadans i PDECAT (antiga Convergència) i el vot contrari de PSC, ICV-EUiA i els dos regidors no adscrits, el Ple municipal va aprovar el passat dijous 20 d’octubre un pressupost de 27.483.870 euros per l’any 2017, mentre que al  2016 el pressupost és de 27.643.560 euros. Els pressupostos es van aprovar en fase inicial, obrint-se un període de 15 dies hàbils en que ciutadania i partits polítics poden presentar al·legacions.

Tot i ser un pressupost lleugerament inferior al encara vigent, segons publica la web municipal “l’Ajuntament preveu augmentar un 12% la inversió en acció social, ocupació i educació, els tres eixos bàsics de les polítiques municipals” explicant que “això és possible gràcies a l’estalvi i l’optimització de la despesa, l’increment d’ingressos per plusvàlues i uns ingressos supramunicipals superiors als previstos”.

Entre d’altres, la web de l’Ajuntament destaca les següents actuacions previstes en el pressupost:

- Es preveu la congelació de l’IBI i de totes les taxes municipals, que només s’actualitzaran en els casos establerts per llei.

- Es crea una ordenança fiscal de detecció de l’ADN en excrements de gossos com a mesura dissuasiva per combatre l’incivisme.

- La partida del Rebost d’Aliments puja un 40%, fins als 100.000 euros.

- S’incrementen un 45% les beques menjador, un 15% les beques d’ajudes a l’escolaritat i un 75% les beques a l’escola bressol.

- Els ajuts al lloguer i a l’habitatge pugen un 80%.

- Es destinaran 20.000 euros a la creació del servei de mediació comunitària.

- Es dupliquen les subvencions a les associacions del veïnat.

- Augmenta la partida per fomentar la creació de noves empreses i de llocs de treball, que arriba a 300.000 euros.

- En l’àmbit educatiu, s’incrementa un 11% el conveni amb les entitats, que arriba a 180.000 euros.

- Projecte per canviar tota la xarxa d’aigua de Sant Vicenç dels Horts en els pròxims anys. De moment hi ha previstos 200.000 euros i la creació del Pla Director de l’Aigua.

- També hi ha pressupostada la construcció d’un pas inundable al riu per connectar Sant Vicenç dels Horts amb Molins de Rei.

- Urbanització del carrer Fundadors, reforma de la Casa de la Vila i continuar amb les millores del Pavelló de Sant Josep amb noves portes d’emergència, vestuaris i la coberta de la pista annexa.