La remodelació de la piscina coberta municipal de Sant Vicenç dels Horts costarà 2,8 milions d’euros

Missatge d'error

Warning: ini_set(): A session is active. You cannot change the session module's ini settings at this time in drupal_environment_initialize() (line 692 of /usr/home/santvi.com/web/includes/bootstrap.inc).

Actualizat: Dg, 22/09/2013 - 4:37pm

Va ser aprovat en el darrer ple municipal després d'un rifi-rafe entre el govern i l'oposició del PSC

Les instal·lacions de la piscina coberta de Sant Vicenç dels Horts ja no és diuen, oficialment, “Piscina Municipal Coberta Montserrat Canals” sinó “Complex Esportiu Municipal de Sant Vicenç dels Horts, Piscina Montserrat Canals”, segons es va aprovar al darrer ple municipal celebrat el dia 19 de setembre. En el mateix ple es va aprovar la construcció d’aquest “Complex”, que té un pressupost estimat de 2,8 milions d’euros dels quals l’Ajuntament n’aporta 1,1 milions i la resta corren a compte de l’empresa adjudicatària de la gestió, SVH Gestió Esportiva SL.

Segons va explicar el regidor d’Esports, Jordi Soto, -mostrant imatges d’instal·lacions similars a les que hi haurà al nou Complex perquè, segons digué, “en moltes ocasions se’ns ha dit que expliquem sense posar fotos”- el nou “Complex” comptarà amb una sala de ciclisme indoor, una sala de fitness, sales d’activitats dirigides, dues pistes de paddle, sauna seca i sauna humida, hidromassatge, dutxes tèrmiques, solàrium al carrer cercat per guardar la intimat enfront els vianants, servei de bar, parc infantil, noves recepcions, doble capacitat de vestidors per homes i dones que l’actual i quatre vestidors petits per grups. 

Rifi-rafe entre l’equip de govern i el PSC
El debat prèvi a la votació tant del canvi de nom i logotip com a l’obra en sí va ser una de les discussions que van haver-hi al ple entre l’equip de govern –integrat per Junts x Sant Vicenç, IC-EUiA i CiU- i l’oposició del PSC, partir que es va abstenir a l’hora de votar en aquests punts.

El portant veu del PSC, Carlos Cháfer, va plantejar que el seu grup es posicionava en contra –tot i que a l’hora de la votació es van abstenir- perquè segons manifestà en el torn de preguntes “no és el moment de fer aquest tipus d’inversió, ara mateix n’hi ha altres prioritats en l’actual situació de crisi com intentar minimitzar l’atur a Sant Vicenç dels Horts o resoldre el problema de l’escola bressol que no compleix la normativa d’accessibilitat”.

En resposta al regidor socialista, en Jordi Soto va dir que “no respondré a una pregunta tan àmplia on es barreja l’escola bressol, l’atur i instal·lacions esportives” però referint-se al grup socialista va afegir que “quan vostès governaven van fer el que van fer i no es preocupaven per l’esport”. Tanmateix, Soto va recórrer a l’eslògan “l’esport és salut” i va recordar que “hi ha molta gent a Sant Vicenç que practica esport”, va explicar que la del “Complex” és “una inversió a 20 anys assumible per l’Ajuntament i l’empresa” i va acusar al PSC de un deteriorament de les instal·lacions de la piscina per manca de manteniment dient que “quan vosaltres governàveu no veu fer res i per això està tan malament”.

Per la seva banda, Chafer va respondre que “podíem haver fer moltes mes coses clar, però van fer moltes com per exemple el camp de futbol sense cap cost de l’Ajuntament”. Resposta d’en Soto: “el camp de La Guàrdia va representar una inversió de 3 milions d’euros i és mentida que no costés res a l’Ajuntament, perquè es va finançar amb subvencions que es podrien haver destinat a altres coses com per exemple l’escola bressol però no ho van fer per una decisió política”.
Una possible conclusió a extreure fent cas a allò sentit: anteriorment no es va resoldre un problema d’incompliment de normativa d’accessibilitat a l’escola bressol per una decisió política mentre que es van destinar milions d’euros a instal·lacions esportives i fins ara tampoc s’ha resolt aquest problema conegut a l’escola bressol, però es destinen milions d’euros a instal·lacions esportives; semblaria que la escola bressol no  era ni és una prioritat política però que l’esport sí ho era i continua sent. 

L’alcalde tira de normativa
Arribats a aquest punt de debat és quan va intervenir, l’alcalde, Oriol Junqueras, per primer exposar que “els ingressos es destinen a allò que és més urgent”. Va afirmar que l’ajuntament ha augmentat les partides a ajuts socials per afegir que “hi ha diners supramunicipals que obligatòriament s’han de destinar a inversions, i triem a quina inversió han d’anar; hem triat la piscina municipal perquè té molts usuaris i estava en una situació de deixadesa. S’ha de tenir en compte que els usuaris també paguen quotes i que l’obra de remodelació generarà ocupació i capacitat per més usuaris i quan hi hagi més usuaris podran haver-hi més treballadors a les instal·lacions”. Junqueras també va considerar que també es generaran llocs de treball per les obres de remodelació i –en quant a la inversió econòmica del nou Complex- va assegurar que “és important fer aquest esforç per generar llocs de treball”, sentenciant que aquest tipus d’inversió “està plenament justificat”.