Les Llars d’infants municipals passen a dir-se Escoles Bressol i s’amplia l’horari d’acollida però no es resol el problema d’accessibilitat

Actualizat: Dc, 25/09/2013 - 9:25pm

Govern i oposició s'acusen mútuament de destinar diners a inversió en esports en comptes de resoldre -o haver resolt quan governaven- el problema d’incompliment de la normativa d'accessibilitat de l'escola bressol.

La web de l’ajuntament diu que, al ple, “la regidora d’Educació també va informar de les futures millores d’accés a les escoles bressol del poble”, però només va dir que “estem treballant per arreglar-ho, buscant una altra ubicació, però no ho resoldrem a canvi de deixar de fer obres a la piscina municipal”.

Segons es va aprovar en el darrer ple municipal, les fins ara anomenades “Llars d’infants municipals” canvien oficialment el seu nom a “Escoles bressol” i ampliant el seu servei d’acollida a la tarda: fins ara era només de 8 a 9 del matí (i això es manté) i ara s’amplia a també a la tarda. D’altra banda, l’ajuntament en la noticia publicada a la seva web arran del ple municipal del mes de setembre, titulada “El Complex Esportiu Municipal es podrà conèixer demà a la 1a Firaesport” recull que “la regidora d’Educació, Mercè Andreu, encarregada d’explicar els canvis, també va informar de les futures millores d’accés a les escoles bressol del poble”, però la realitat sobre això va ser ben diferent, segons vam escoltar el dia del ple i es pot ratificar a la gravació del ple feta per Ràdio Sant Vicenç.

El que va passar es que Mercè Andreu respongué a una intervenció prèvia del portant-veu socialista, Carlos Cháfer, en que aquest criticava la inversió per les remodelacions de la piscina coberta dient que “no és el moment de fer aquest tipus d’inversió, ara mateix n’hi ha altres prioritats en l’actual situació de crisi com intentar minimitzar l’atur a Sant Vicenç dels Horts o resoldre el problema de l’escola bressol que no compleix la normativa d’accessibilitat”. En resposta a això, la regidora d’Educació va dir que “no estem contents que l’escola bressol no compleixi la normativa, és una cosa d’abans i estem treballant per arreglar-ho, buscant una altra ubicació, però no ho resoldrem a canvi de deixar de fer obres a la piscina municipal”. Ara bé, sobre “futures millores d’accés a les escoles bressol” no vam sentir res en concret.

Abans de tot això, com vam informar a la noticia La remodelació de la piscina coberta municipal de Sant Vicenç dels Horts costarà 2,8 milions d’euros el regidor d’Esports, Jordi Soto, havia respòs a Carlos Cháfer que “el camp de La Guàrdia –remodelat per l’anterior govern del PSC- va representar una inversió de 3 milions d’euros i és mentida que no costés res a l’Ajuntament, perquè es va finançar amb subvencions que es podrien haver destinat a altres coses com per exemple l’escola bressol però no ho van fer per una decisió política”.

Dit allò dit i sentit allò sentit només podem deduir que el problema d’accessibilitat de l’escola bressol municipal no s’ha resolt encara per decisions polítiques de cadascú dels dos darrers governs municipals que ara s’acusen mútuament de que per decisions polítiques han destinat diners a esports i no a educació, en aquest cas a una llar d’infants –ara escola bressol- que... no compleix la normativa!