Al treure diners del caixer, compte amb l’estafa del “cash-trapping”: detinguts dos lladres que operen al Baix Llobregat, però un de nou en llibertat

Actualizat: Dll, 22/07/2013 - 11:44am

Un dels homes va ser detingut a Pallerà i se’l considera “el multireincident més actiu del mètode “cash-strapping” a la zona.

Si en tractar de treure diners del caixer us trobeu amb que els bitllets no surten i que l’entitat és tancada i no podeu entrar per reclamar-los, comproveu que no hagin quedat enganxats en el dispensador de bitllets i si és així truqueu al telèfon d’emergències 112, segons recomanen els Mossos d’Esquadra, perquè molt probablement esteu sent víctimes de l’estafa coneguda com “cash-trapping”, per la qual darrerament han estat detingudes dos presumptes lladres molt actius al Baix Llobregat, un dels quals va ingressar a presó mentre que l’altre va quedar en llibertat amb càrrecs.

Aquesta estafa consisteix en que es segella l’obertura de la sortida dels bitllets amb un parany metàl·lic o de silicona, impedint la sortida. Els estafadors ho fan a més quan les oficines són tancades, de manera que el client no pugui entrar a reclamar i confiant en que decideixi fer-ho al dia següent. Un cop la víctima ha marxat, retira el parany i es queda amb els diners que havien quedat trabats, segons informen els Mossos d’Esquadra. Davant d’això, a banda de trucar al 112 en cas de trobar-se en aquesta situació- la policia recomana retirar els diners en els caixers automàtics interiors, ja que disposen de càmeres de seguretat.

Els detinguts al Baix Llobregat
Els Mossos d’Esquadra han informat de la detenció, en dos ocasions, d’un home de 40 anys de nacionalitat romanesa i veí de Sant Andreu de la Barca. L’estafador va ser detingut primer per la Unitat d’investigació de la comissaria de Vilanova i La Geltrú, el passat 26 de juny, per quatre fets comesos a Sitges i després de passar a disposició judicial va quedar en llibertat amb càrrecs. Posteriorment va ser detingut de nou el 10 de juliol a Sant Andreu de la Barca per set casos més de manipulació de caixers comesos als municipis de Martorell, Olesa de Montserrat, Esparreguera i Sant Andreu de la Barca. En total, l’autor va obtenir d’aquesta forma fins a 1.300 euros en un mes i mig. El detingut, amb diversos antecedents per furts i estafes, ha tornat ha quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial, segons informen les mateixes fonts.

L’altre detenció per aquest delicte de que han informat els Mossos d’Esquadra ha estat la d’un home de 41 anys, també de nacionalitat romanesa, i veí d’Espluques de Llobregat, qualificat per la policia com “el multireincident més actiu del mètode “cash-strapping”, a qui se l’hi atribueixen 30 d’aquestes estafes per un valor total de 6.600. En aquest cas, el detingut va ingressar a presó després de passar a disposició judicial.

La seva detenció es va produir a Pallejà el passat 2 de juliol quan va resultar que qui es disposava a treure els diners d’un caixer amb parany era un agent d’investigació dels Mossos de la comissaria d’Esplugues de Llobregat, qui havia realitzat investigacions d’aquest tipus de delicte i, a més, l’agent havia identificat a l’estafador en d’altres ocasions. En trobar-se amb el parany, l’agent va activar una dotació policial que va detenir el lladre en una zona pròxima a l’oficina bancària.

Segons els Mossos d’Esquadra, la majora dels robatoris atribuïts al detingut es van perpetrar a Barcelona, però també havia actuat a Gavà, Esplugues de Llobregat, Pallejà, Cervelló i l’Hospitalet de Llobregat.