L’Ajuntament de Viladecans crea una Taula contra els Desnonaments de l’Habitatge

Actualizat: Dc, 27/03/2013 - 1:37pm

L’Ajuntament de Viladecans ha creat una Taula Local contra els Desnonaments de l’Habitatge, que aplega tots els agents implicats o sensibilitzats per la pèrdua de l’habitatge habitual per part de la ciutadania que no pot fer front al seu pagament, segons informa l’Ajuntament d’aquesta localitat.

Específicament, la Taula aplega els serveis socials, d’habitatge i econòmics de l’Ajuntament; serveis de mediació públics i privats, com Cáritas, el Servei d’Orientació Jurídica de la Diputació de Barcelona i el Col·legi d’Advocats de Barcelona; el Jutjat de Gavà; col·lectius ciutadans, com la Federació d’Associacions de Veïns de Viladecans i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Viladecans i entitats financeres. Segons la informació facilitada per l’Ajuntament, “de moment, sis entitats bancàries s’han mostrat favorables a participar en la iniciativa”. 

L’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz (PSC), va manifestar en l’acte de constitució de la Taula –celebrat el passat 19 de març- que “fins ara, les institucions competents no han estat capaces de respondre: ni quan van permetre el sobreendeutament de les famílies i l’’orgia’ hipotecària, ni quan les persones estan patint les conseqüències”, i va afegir que, “als bancs se’ls ha ajudat a sortir de la situació i estem obligats també a fer-ho amb les famílies”. Tanmateix va afegir que “cal una resposta política i la societat ens està indicant el camí amb la Iniciativa Legislativa Popular que es tramita al Congrés”.