Detingudes 3 persones per 18 robatoris amb un botí de 35.000€ a entitats bancàries, entre elles de Sant Vicenç dels Horts

Actualizat: Dv, 14/02/2014 - 7:30pm

Els detinguts esgrimien un ganivet de grans dimensions per cometre els atracaments fent servir una actitud molt violenta.

Dos dels detinguts sumaven més de 50 antecedents policials, molts dels quals per delictes d’idèntica naturalesa.

En la segona fase de la investigació es va detenir una tercera persona que feia tasques de suport per poder perpetrar els atracaments.

Foto: Arxiu Mossos d'Esquadra

Mossos d’Esquadra de la Unitat Central d’Atracaments (UCA) han detingut tres persones relacionades amb 18 robatoris amb violència i intimidació a entitats bancàries de les poblacions de Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat), Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat), Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat), Molins de Rei (Baix Llobregat), Olesa de Montserrat (Baix Llobregat), Gavà (Baix Llobregat) i Constantí (Baix Camp) i una temptativa de robatori amb violència i intimidació a una entitat bancària de Reus (Baix Camp), segons informa la Policia de la Generalitat, que ofereix la següent informació:

Els 2 autors materials dels atracaments –l’altre feia tasques de suport- sumaven més de 50 antecedents policials, diversos per delictes d’idèntica naturalesa i pels quals ja havien complert pena de presó. La quantitat de diners que els detinguts van sostreure en els 18 atracaments que van perpetrar ascendeix a 35.000€.

Els investigadors van batejar la investigació amb el nom de "Clon" donat que els dos autors materials dels atracaments -malgrat tenir gran similitud física, mateixa tècnica d’actuació a l’hora de cometre els atracaments i actuar en les mateixes zones d’afectació geogràfica- actuaven de forma completament independent.

La investigació, que va començar a finals de novembre de 2013, s’ha desenvolupat en dues fases:

- En una primera fase, compresa entre el novembre i desembre de 2013, la Unitat Central d’Atracaments va detectar un modus operandi particular en atracaments a entitats bancàries de la zona sud de l’àrea metropolitana de Barcelona.

El mètode que emprava l’atracador responia sempre a un patró similar: accedia a l’entitat bancària ocultant el seu rostre amb peces de roba, tipus tapaboques o braga i gorro de llana fosc i, esgrimint un ganivet de grans dimensions, atracava l’entitat.

A mida que es desenvolupava la investigació, els investigadors van començar a dubtar que tots els atracaments fossin obra d’una mateixa persona i van arribar al convenciment que, en comptes d’un atracador, segurament i havien dos i que aquests, tot i que tenien el mateix modus operandi, actuaven de forma autònoma.

Finalment, el passat 23 de desembre, els agents de la UCA van culminar la primera fase de la investigació quan van detenir a un home de 35 anys d’edat i veí de Badalona just en el moment en que, esgrimint un ganivet de grans dimensions i ocultant el seu rostre, es disposava a entrar a una oficina bancària de la localitat de Sant Joan Despí.

Al domicili del detingut els agents van trobar ganivets i roba emprada per cometre els atracaments. Els diferents indicis van permetre relacionar al detingut amb 7 atracaments a entitats bancàries.

Una vegada el detingut va passar a disposició judicial, el jutge va decretar el seu ingrés a presó.

- La segona fase de la investigació va culminar el passat 10 de febrer amb la detenció de dos homes de 47 i 48 anys d’edat i veïns de Barcelona i El Prat de Llobregat.

A un dels detinguts –el de 47 anys d’edat- se l’imputen com a autor 11 robatoris amb violència i intimidació a entitats bancàries. L’altre detingut -el qual feia tasques vigilància i control de l’entorn, d’assegurament de la fugida i de conductor- els agents el van poder relacionar en 2 atracaments.

Una vegada van passar a disposició judicial, el jutge va decretar l’ingrés a presó per l’home al qual se l’imputaven 11 robatoris amb violència i intimidació i llibertat amb càrrecs per l’altre detingut.