A presó un home que va retenir durant una setmana i agredir sexualment la seva parella al seu domicili de Sant Vicenç dels Horts

Actualizat: Ds, 08/03/2014 - 11:38am

Els pares de l’autor dels fets també van ser detinguts per col·laborar en els delictes que realitzava el seu fill

El detingut tenia quatre antecedents per delictes de violència de gènere sobre tres parelles anteriors i de dos d’elles tenia vigents ordres d’allunyament

Un home de 27 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Sant Vicenç dels Horts, ha ingressat a presó com a presumpte autor dels delictes de violència física i psíquica habitual en l’àmbit de la llar, detenció il·legal, agressió sexual, amenaces i faltes de danys i injúries, comesos en retenir la seva parella “contra la seva voluntat, tancant-la en una habitació sota clau durant una setmana, agredint-la físicament i sexual, vexant-la amb insults i amenaçant-la de mort a ella i a la seva família amb una espasa tipus katana”, segons han informat els Mossos d’Esquadra. Els pares del detingut també han estat a l'hora detinguts per no impedir la comissió dels delictes i encobrir-los davant de tercers tot i que han estat posats en llibertat amb càrrecs.

Segons ha informat avui la Policia de la Generalitat en una nota informativa que reproduïm a continuació, els fets van succeir el passat 18 de febrer quan l’home va anar a buscar la víctima, de 21 anys, al centre formatiu on estudia a Barcelona amb qui mantenia una relació des de feia un parell de mesos. Després de recollir-la, va fer que l’acompanyés a casa dels seus pares i, una vegada allà, la va retenir contra la seva voluntat i la va tancar en una habitació sota clau durant una setmana, agredint-la físicament i sexual, vexant-la amb insults i amenaçant-la de mort a ella i a la seva família amb una espasa tipus katana.

Durant la detenció de la jove els pares del detingut van ser plenament conscients de la presència de la noia en una habitació de la casa i van facilitar tant el seu confinament com el fet d’impedir que pogués escapar. Durant aquests set dies el detingut va agredir-la físicament i sexual i li va trencar el mòbil perquè no que es comuniqués amb ningú. 

Davant dels reiterats requeriments dels pares de la noia sobre on era la seva filla, els pares, que han acabat detinguts, van encobrir la detenció il·legal i van mentir sobre el seu parador, dient als pares de la jove que havien marxat a viure fora de la població.  Quan la noia va poder fugir del domicili, de nit i en pijama, la mare del detingut fins i tot va alertar d’aquest fet al seu fill i això va possibilitar que la interceptés al carrer i la tornés al seu obligat confinament.

Donat que passaven els dies i la noia continuava desapareguda, els seus pares van insistir als pares de l’agressor que avisarien la policia per denunciar la seva desaparició. Per aquest motiu els pares del detingut van optar per portar la noia al domicili patern perquè recollís el que quedava de les seves pertinences personals amb la premissa que continués dient als seus pares que estava amb la seva parella per voluntat pròpia.  Va ser en el decurs d’aquella visita que va aprofitar l’ocasió per dir als seus pares la situació real que estava patint. 

La detenció de l’agressor es va realitzar el passat 28 de febrer quan agents de l’Àrea de Recursos Operatius, d’Investigació i de seguretat ciutadana de la població, amb la col·laboració de la Policia Local de Sant Vicenç dels Horts, van detenir-lo en el domicili familiar, amagat sota el llit entre un munt de peces de roba.

L’home detingut tenia quatre antecedents per delictes de violència de gènere sobre tres parelles anteriors i de totes elles tenia vigents ordres d’allunyament. Fruit d’aquestes agressions prèvies tenia tres ordres de detenció pendents, una d’elles d’ingrés a presó.

Després de passar a disposició judicial el detingut ha ingressat a presó i els seus pares han estat posats en llibertat amb càrrecs.