Sorpresa a Sant Vicenç pels escorcolls dels Mossos en l’operació contra els Latin Kings

Actualizat: Dc, 12/03/2014 - 2:41pm

El nom de Sant Vicenç dels Horts va figurar ahir a grans, mitjans i petits medis de comunicació en incloure el municipi com un als quals els Mossos d’Esquadra van realitzar escorcolls en l’operació que van emprendre contra la banda llatina Latin Kings, durant la qual es va detenir a 20 els seus membres. Però pel que fa a Sant Vicenç dels Horts, la portant veu de l’equip de govern, Imma Prat, ha manifestat que s’ha rebut aquesta actuació policial amb “sorpresa” ja que “no tenim constància de que hi hagi hagut mai a la nostra vila cap afer relacionat amb aquesta banda”.

Prat ha afegit que ni l’Ajuntament, ni la policia local ni la comissaria dels Mossos de Sant Vicenç van estar avisats de l’operació que van desenvolupar mossos dels Grups Especials d’Intervenció, la unitat antidisturbis, Seguretat Ciutadana, Recursos Operatius i la Divisió d’Investigació Criminal. Tanmateix, la portant veu de l’equip de govern considerà que, pel que respecta a Sant Vicenç dels Horts, “probablement s’ha tractat d’escorcolls de rutina relacionats amb alguna informació de que disposaven els caps de l’operació, pensem que no tenen cap importància més gran”.

A la informació difosa als mitjans sobre aquesta operació, que majoritàriament prové de les agències EFE i Europa Press citant “fonts properes a la investigació”, es diu que l’operació es va desenvolupar a “Barcelona i poblacions de l’entorn metropolità, com “Sant Vicenç dels Horts, Sant Andreu de la Barca, L'Hospitalet de Llobregat, Badalona, Montcada y Santa Coloma de Gramenet, además de en Girona y Salt (Girona)”.