Ciments Molins va guanyar un 63% menys al 2011

Actualizat: Dv, 23/03/2012 - 7:14am

No obstant, va vendre per valor de 831 milions d’euros, un 2,7% més que al 2010

L'augment de vendes és gràcies a l’aportament de les societats internacionals

Ciments Molins va guanyar 24,3 milions d'euros al 2011, un 63% menys que l'any anterior, un descens que la companyia ha atribuït que l'exercici del 2010 incloïa uns extraordinaris positius de 26 milions per l'efecte comptable de la presa de control de les societats a l'Argentina i Uruguai, de manera que, sense considerar aquesta circumstància, la caiguda hauria estat del 39%. Segons informà l’empresa en un comunicat, les vendes han ascendit a 831 milions d'euros, un 2,7% més respecte a l'any anterior, i les societats estrangeres suposen el 74% de la facturació.

Segons el mateix comunicat, Ciments Molins va destinar 122 milions d'euros a inversions el 2011, entre elles les realitzades a les instal·lacions per a la valorització energètica de combustibles alternatius per al seu ús a la fàbrica de Sant Vicenç dels Horts, l'ampliació de la capacitat del forn de clínquer d'Olavarría (l'Argentina), i els treballs de construcció de la nova fàbrica de ciment pòrtland de Kairouan (Tunísia).

Les vendes consolidades al 2011 van pujar a 831 milions d’euros, un 2,7% més que l’exercici anterior, gràcies a l’aportament de les societats estrangeres que suposen el 74% de la xifra de negocis consolidada. Segons Ciments Molins, les societats que operen a Espanya estan patint de manera pronunciada la situació dels mercats, lo que ha suposat una penalització important en els seus indicadors de resultats. En canvi, les societats internacionals del grup són a mercats creixents en entorns econòmics positius, com Argentina, Uruguai i Mèxic, cosa que ha contribuït positivament als resultats del grup.