ERO per 10 treballadors d’Electra Molins, un d’ells el regidor d’ocupació de Sant Vicenç dels Horts

Missatge d'error

Warning: ini_set(): A session is active. You cannot change the session module's ini settings at this time in drupal_environment_initialize() (line 692 of /usr/home/santvi.com/web/includes/bootstrap.inc).

Actualizat: Dv, 24/05/2013 - 1:23pm

S’han convocat 5 dies de vaga.

Segons el comitè d’empresa, no hi ha raons per l’ERO perquè l’empresa va reconèixer un augment de la producció del 28%.

Electra Molins, empresa de fabricació de grups electrògens que ubica la seva planta de producció al polígon Les Fallulles de Sant Vicenç dels Horts, ha iniciat un expedient de regulació i d’extinció d'ocupació de 10 llocs de treball, segons ha informat el president del comitè d’empresa, Jordi Martínez. Entre els afectats per l’acomiadament es troba l’actual regidor de Promoció econòmica, Ocupació Indústria de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, Paco Rodríguez, que havia demanat una reducció de jornada per compatibilitzar la seva feina a Electra amb el seu càrrec municipal, al que va accedir recentment després de la renúncia de l’anterior regidor, Josep Sagristà.

Segons Jordi Martínez, s’ha obert un procés negociador amb l’empresa, que vol efectuar l’acomiadament de 7 treballadors de la planta de Sant Vicenç i de 3 de les oficines de Gran Via. Electra Molins compta amb 64 treballadors a Sant Vicenç dels Horts i 29 a Gran Via. Tanmateix, segons les mateixes fonts, l’empresa vol acollir-se a l’article 41 de la Llei de reforma laboral per aplicar una baixada del salari del 5%, flexibilitat d’horaris, modificació de primes i una reducció del 39% en les pagues extres.

Des del comitè d’empresa, Jordi Martínez afirma que aquestes mesures són incomprensibles quan “la mateixa empresa ha reconegut que la producció ha pujat en un 28%”. D’altra banda, Martínez explica que una prioritat és que “no es perdin llocs de treball però que es busquin, si fos necessari, altres sortides com jubilacions anticipades o marxes voluntàries incentivades”. El president del comitè d’empresa afirma que “de fet fa un mesos un treballador va demanar la jubilació anticipada i no li van concedir, mentre que ara volen acomiadar a gent que vol treballar i sembla que hi hagi una llista negra, sembla que vulguin acomiadar a treballadors que els hi han resultat incòmodes però per raons que no tenen res a veure amb la seva qualificació ni rendiment professional”. 

Davant d’aquesta situació, i en espera de veure com avancen les negociacions, el comitè d’empresa ha convocat cinc jornades de vaga, que es preveuen realitzar els dies 30 i 31 de maig i 3,4 i 5 de juny.