L’Ajuntament destina 370.000 euros per ajuts a empreses i autònoms de tot l’àrea metropolitana que contractin vicentins en atur

Missatge d'error

Warning: ini_set(): A session is active. You cannot change the session module's ini settings at this time in drupal_environment_initialize() (line 692 of /usr/home/santvi.com/web/includes/bootstrap.inc).

Actualizat: Dm, 01/10/2013 - 5:18pm

S’ofereix una subvenció de mil euros durant sis mesos a les empreses que aquest any contractin aturats del municipi durant un mínim d’un any.

L’any que ve, es donaran 500 euros durant sis mesos per cada treballador contractat.

El PSC diu que ja fa un any que van demanar un pla d’ocupació com aquest.

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha anunciat avui a la seva pàgina web la creació d’un nou pla d’ocupació que, amb un pressupost total de 370.000 euros pels mesos que manquen de 2013 i el proper any 2014, busca fomentar la contractació de veïns i veïnes de Sant Vicenç dels Horts a l’atur subvencionant les empreses o autònoms de l’àrea metropolitana de Barcelona que facin les contractacions.

Segons expliquen a la informació L'Ajuntament destinarà 370.000 euros a les empreses que contractin persones aturades del municipi, hi haurà dues línies d’ajuts:

  • “En una primera línia extraordinària de 120.000 euros, l’Ajuntament ofereix una subvenció de mil euros durant sis mesos a totes aquelles empreses que, des d’ara i fins a final de 2013, contractin aturats del municipi durant un mínim d’un any”.
  • “En la segona línia d’ajuts, que es concedirà a partir de l’any vinent, es destinaran 250.000 euros de subvencions a empreses, autònoms i, més endavant, al comerç que contracti persones aturades de Sant Vicenç dels Horts. En aquest cas, es donaran 500 euros durant sis mesos per cada treballador contractat”.

Per més informació es facilita com a contacte el Departament d’Ocupació i Empresa, a l’edifici municipal del Molí dels Frares (93 680 71 00, Plaça del Molí, 1.)

El regidor demana sous dignes
La mateixa informació de la web de l’Ajuntament recull unes declaracions del regidor d’Ocupació, Paco Rodríguez, dient que demana a les empreses que gaudeixin d’aquests ajuts que “ofereixin uns sous dignes i facin un esforç per tal de millorar en la mesura del possible la situació de crisi que vivim”.

Tanmateix, s’afirma que “amb aquestes mesures l’Ajuntament pretén incentivar la contractació d’aturats del municipi, per això, les subvencions van destinades a qualsevol empresa i autònom de tota l’àrea metropolitana”.

El PSC acusa al govern de “lentitud”
Per la seva banda, El PSC de Sant Vicenç dels Horts s’ha referit a aquest nou pla d’ocupació de l’Ajuntament també via web i en una informació titulada Ja era hora! afirmen que “amb el seu ritme habitual, l’equip de govern decideix incentivar l’ocupació a Sant Vicenç... un any després de demanar-ho!”.

Segons explica el PSC, una de les al·legacions del seu grup municipal als pressupostos del 2013 –debatuts fa prop d’un any- que va rebutjar l’equip de govern proposava “la creació d’una partida de 300.000 per, per exemple, destinar-la a la creació de plans d’ocupació municipals que ajudessin a la inserció laboral dels vicentins i les vicentines”.

A la seva nota, el PSC afegeix que “no ens cansem de denunciar el ritme lent a l’hora de fer política del govern municipal. Les persones que ho estan passant malament necessiten un govern que actuï ràpid i amb determinació, no un govern lent, gens actiu i que no accepta les propostes que arriben des del nostre Partit tot i que siguin beneficioses per a la majoria”.