L’Ajuntament rectifica i truca a Decathlon dos anys després

Actualizat: Dll, 23/09/2013 - 7:20pm

Segons el regidor de Promoció Econòmica, s'intenta que Decathlon construeixi una nau més petita que el seu projecte inicial.

D'altra banda, l'alcalde anuncià que s'està competint amb altres pobles per aconseguir la instal·lació d'una acceleradora d'empreses.

El regidor de Promoció Econòmica de l’ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, Paco Rodríguez, va dir en el darrer ple municipal celebrat el 19 de setembre que “fa 15 dies vaig trucar a la responsable d’expansió de Decathlon, estem intentant que facin la nau que volen construir d’una altra forma per tal de que pugui encaixar”. Rodríguez va dir que “hem reprès converses amb ells però no puc donar més informació”.

Com vam publicar a la informació “Denuncian que el equipo de gobierno ha bloqueado dos inversiones que habrían creado 750 empleos en Sant Vicenç dels Horts”,  l’interès de Decathlon en instal·lar un centre logístic a Sant Vicenç dels Horts, es remunta a l’any 2011 però llavors, segons declarà la portant veu de l’equip de govern, Imma Prat, “la inversió no va ser possible perquè no hi havia sol disponible per la infraestructura que volien construir i en el lloc que ho volien fer. Per part de l’equip de govern es va intentar que l’empresa pogués fer altres inversions al poble però només eren interessats en el centre logístic, pel que no hi disposaven d’espai, si ho haguéssim tingut ho hauríem tirat endavant”.

El PP demana que es destini sol de la façana a zona industrial
Les paraules de Paco Rodríguez sobre la seva trucada a Decathlon van ser una resposta una pregunta feta al ple municipal pel portant veu del Partit Popular, Humbert Palafoll, qui digué “hem sentit que a la Façana no hi havia lloc per una inversió de Decathlon, però hi ha 38ha de terreny, el 80% propietat d’empreses privades, en el seu moment hi havia reservades 9ha per terreny industrial, per què no es destina part de la façana a zona industrial i a una inversió d’un centre logístic com la de Decathlon que no afecta al comerç de la vila?”

Paco Rodríguez va explicar que inicialment Decathlon volia instal·lar el seu centre logístic a la zona de darrera de la gasolinera de Les Palmeres però que no hi havia prou espai ja que els hi calia una parcel·la de 65.000 m2. També va dir que “dos anys després no han trobat cap ubicació al Baix Llobregat, tenen propostes però sense concretar”.

Per la seva banda, l’alcalde Oriol Junqueras va insistir en que a Sant Vicenç dels Horts “no existeixen els terrenys que volia Decathlon però estem intentant que desenvolupin el seu projecte adaptant-se a uns terrenys de menys de 45.000 m2” i considerà que “tenim al nostre favor que fa dos anys que estan buscant i no han trobat cap lloc al Baix Llobregat que compleixi els seus requeriments, així que també han d’adaptar-se a la realitat del territori”.

S’ha parlat de que el centre logístic que vol instal·lar Decathlon, tenint en compte el seu projecte original, donaria feina a 350 persones, majoritàriament joves.

S'intenta aconseguir la instal·lació d'una acceleradora d'empreses
D'altra banda, al mateix ple l'alcalde va anunciar que "hi ha la possibilitat de la instal·lació d'una acceleradora d'empreses a la nostra vila, altres pobles hi estan competint i nosaltres també i si ho aconseguim serà molt positiu" perquè una acceleradora d'empreses, segons explicà Junqueras, ajuda a altres empreses del municipi i de la comarca a desenvolupar les seves actitivats, incrementar exportacions, etc.