L’equip de govern intervendrà entre Rotocayfo i els acomiadats

Actualizat: Ds, 24/03/2012 - 8:23pm

L’empresa ha acomiadat 10 treballadors i estudia traslladar 22 més a la planta de Santa Perpètua de Mogoda 

L’equip de govern local, encapçalat per l'alcalde Oriol Junqueras, ha decidit engegar un procés de mediació entre els treballadors i la direcció de Rotocayfo (antiga Printer), segons va explicar l’alcalde en una roda de premsa a l’entrada de l’empresa, on es manifestaven prop de dos-cents treballadors per l’acomiadament de 10 empleats i la incertesa laboral de l’empresa. Junqueras s’ha compromès amb els treballadors a fer de mitjancer davant la direcció, per tal d’evitar més acomiadaments.

Rotocayfo té 325 treballadors a Sant Vicenç i fins al març de 2011 era propietat del grup alemany Bertelsmann, que va vendre la fàbrica al grup holandès Circle Printers. La plantilla ha convocat aturades durant el mes de març per protestar contra el bloqueig del conveni col·lectiu i alertar sobre la incertesa que hi ha al voltant de la continuïtat del centre. A més dels 10 acomiadaments, l’empresa estudia traslladar 22 treballadors a la planta que té a Santa Perpètua de Mogoda.

Vaga general
D’altra banda, els 12 components de l’equip de govern de l’Ajuntament se sumaran unitàriament a la protesta general contra la reforma laboral impulsada pel PP i faran vaga durant la jornada del 29 de març. Junqueras ha explicat que l’equip de govern (integrat pels grups de Junts x Sant Vicenç, ICV-EUiA i CiU) ha decidit destinar tots els diners deduïts pel dia de vaga a ajudes socials del municipi, concretament als bancs d’aliments. Paral·lelament, les seccions sindicals de CCOO, UGT i CSIF de l'Ajuntament també han sol·licitat al Govern Municipal que destini les deduccions practicades amb motiu de la vaga als empleats públics a les mateixes finalitats socials.

Fotos: ASVH