L’oposició de l’Ajuntament insisteix en una “falta d’interès” del govern municipal per facilitar la instal·lació de noves empreses a la vila.

Missatge d'error

Warning: ini_set(): A session is active. You cannot change the session module's ini settings at this time in drupal_environment_initialize() (line 692 of /usr/home/santvi.com/web/includes/bootstrap.inc).

Actualizat: Dll, 16/09/2013 - 4:33pm

El PP afirma que “no s’està donant cap facilitat a inversors interessats en establir-se en el municipi”

El PSC considera que “sembla que el govern del poble estigui en una situació de paràlisi, sembla que no vulguin fer res per por a equivocar-se”

El darrer cas del que es té coneixement és el d’una empresa de reciclatge que volia instal·lar-se a Sant Vicenç dels Horts però que finalment ho ha fet a Piera per donar treball a una vintena de persones i fent una inversió d’uns 7 milions d’euros. El problema amb que es va trobar aquesta empresa de reciclatge es que el terreny de Sant Vicenç dels Horts pel qual es va interessar per edificar les seves instal·lacions, prop de la riera de Torrelles, tenia una part de zona inundable, així que en realitat no era possible desenvolupar les seves activitats en aquest lloc. Així va ser confirmat per fonts del govern de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts.

Fins aquí, es una situació entenedora però –segons afirma el regidor del Partit Popular a l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, Humbert Palafoll- “els responsables de l’Ajuntament no van preocupar-se de buscar solucions per facilitar que aquesta empresa de reciclatge es quedés a la vila, no es va fer un seguiment de l’empresa, no es va cercar la manera de que aquesta empresa es quedés a Sant Vicenç dels Horts com era la seva intenció”. Més enllà, Palafoll afegeix que “no s’està donant cap tipus de facilitat a una empresa per invertir a Sant Vicenç dels Horts i el que és clar és que la política que està desenvolupant aquest equip de govern per atreure inversió no està funcionant, només volen un tipus d’inversió que en realitat no està arribant a la vila mentre que tot són traves per empreses que sí arriben a Sant Vicenç dels Horts amb voluntat d’invertir però que no són del tipus que vol l’equip de govern.” Aquest regidor assegura que “fins i tot hi ha hagut situacions en que la Generalitat hauria estat disposada a fer requalificacions necessàries per afavorir una inversió, però el govern municipal ho ha bloquejat”. En el mateix sentit, el regidor del PP a Sant Vicenç dels Horts insisteix en que “aquí no s’està donant cap facilitat a inversors interessats en establir-se en el municipi, per exemple a d’altres localitats de seguida que arriba un promotor amb un projecte interesant és rebut per l’alcalde, però a Sant Vicenç dels Horts no...”.

El PSC considera que hi ha “paràlisi del govern per por a equivocar-se”
Per la seva banda, el responsable de comunicació del PSC-Sant Vicenç dels Horts, Miquel Comino, considera que “hi ha inversions que es podrien portar a terme i que podrien crear feina a Sant Vicenç dels Horts però sembla que el govern del poble estigui en una situació de paràlisi, sembla que no vulguin fer res per por a equivocar-se. Pot ser és perquè amb la figura d’Oriol Junqueras al capdavant estan en el punt de mira de molta gent i des del partit majoritari al govern municipal s’està preferint no fer res en aquest àmbit d’inversions a fer quelcom que els seus enemics polítics puguin aprofitar per atacar-los”.

Comino afegeix que “tenim coneixement d’aquest cas de l’empresa de reciclatge que volia instal·lar-se a Sant Vicenç dels Horts i d’altres com el projecte del polígon de La Bofarull, que els mateixos propietaris van presentar, és una iniciativa privada que està sent frenada per part del govern municipal”. I tot i que l’equip de govern ha explicat darrerament que el projecte de La Bofarull no és viable perquè incompleix la negativa de la Generalitat, Comino planteja que “és ben estrany que un grup promotor amb un projecte ben potent com la que volen fer a La Bofarull hagi ja invertit una bona suma de calés en desenvolupar un projecte, segurament ells saben el que fan i la normativa existent en el camp en el que són especialistes i professionals i no haurien gastat diners per un projecte si no haguessin considerat que era viable”.  

Sobre aquesta projecte inversor al polígon de La Bofarull vam informar arran d’unes crítiques a l’actuació del govern en la noticia Denuncian que el equipo de gobierno ha bloqueado dos inversiones que habrían creado 750 empleos en Sant Vicenç dels Horts. Un projecte el de La Bofarull que, curiosament, va ser defensat inicialment per membres del mateix equip de govern i del partit amb majoria al govern i el qual van animar en el seu moment als inversors per a que desenvolupessin.