Nova nit de cues per inscriure’s a un curs de carretons i convocatòria el 28 de novembre per noves preinscripcions, canviant el sistema

Actualizat: Dm, 26/11/2013 - 4:58pm

L’Ajuntament ha convocat, el dia 28 de novembre de 9 a 14 h al Molí dels Frares, preinscripcions per nous cursos de conducció de carretons, canviant així el sistema després de que a les inscripcions obertes el passat 25 de novembre –que es feien “per rigorós ordre d’arribada al Molí dels Frares” i amb plaça per només 12 persones-  es tornessin a repetir cues iniciades des de bona matinada, de fet a les 5.15 h de la matinada ja tenia la tanda la persona número 12 i prop d’un centenar d’interessats van continuar arribant, segons va informar un dels presents. Situació similar va succeir per la inscripció al primer curs convocat, com vam informar (Cues des de les 5 de la matinada i més de 50 persones per apuntar-s’hi al curs de carretons de l’Ajuntament amb plaça només per 12)

Novament, segons va explicar una de les persones que no va poder inscriure’s, a banda del molt fred que hi feia aquella nit, ja al matí es veia la impotència també dels tècnics encarregats de recollir la documentació en explicar a la gent que no hi havia més places i rebre el malestar dels interessats que feia hores que esperàvem”. La mateixa persona, un treballador en atur que va acudir a la primera i segona convocatòria del curs de carretons i a d’altres cursos als que tampoc ha pogut entrar, criticava aquest sistema de inscripció per ordre d’arribada i per només 12 places en aquest cas i ens deia que “es podria fer un sondeig a veure quanta gent és interessada en fer els cursos amb més demanda, com són el de carretons, manipulador d’aliments, paleta... i sobre aquestes necessitats planificar els cursos”.

Doncs sembla com si l’Ajuntament l’hagués sentit ja que en un correu electrònic distribuït des de la regidoria d’Ocupació –que ens ha fet arribar l’esmentat treballador en atur dient que “ara l’Ajuntament sí ha fet bé les coses en aquest àmbit”-, l’Ajuntament informa del nou sistema de preinscripcions per nous cursos de carretons explicant que “aquesta nova convocatòria es porta a terme a causa de les moltes peticions que hi ha per fer aquest curs. Amb aquesta nova preinscripció, l’Ajuntament vol saber quina demanda hi ha per tal de poder donar sortida a totes aquelles persones que estiguin interessades en realitzar el curs de conducció de carretons. Un cop fetes les preinscripcions es planificaran els cursos necessaris per cobrir la demana durant els propers mesos”.

Al mateix correu, l’Ajuntament facilita la següent informació:

"Per a realitzar les preinscripcions del dia 28 de novembre cal portar una fotocòpia del DNI/NIE i el document DARDO.

Important:

  • És preinscripció per a la/les propera/es convocatòria/es de cursos, no és formalització d’inscripció.
  • NO cal estar abans de les 09.00 hores, no és adjudicació de places per ordre d’arribada.
  • Cal lliurar la documentació indicada.

Quan, més endavant, es formalitzi la inscripció en alguna de les convocatòries del curs, es comprovarà amb l’oficina del Servei d’Ocupació de Catalunya, que la persona consta com a demandant d’ocupació no ocupat".