Quaranta anys de Via Esports

Actualizat: Dj, 21/11/2013 - 9:47am

Per celebrar els 40 anys, Via Esports fa durant tot l’any diferents campanyes pels clients. 

L’emblemàtica botiga d’esports de Sant Vicenç dels Horts Base Via Esports celebra aquest any el seu 40 aniversari, quaranta anys en els que l’evolució de la botiga, del material esportiu, han estat un reflex de l’evolució de Sant Vicenç dels Horts i de la societat. Quaranta anys de grans canvis des de que la botiga del baster Ramon Potrony al carrer Barcelona 53 a més de vendre estris per cavalls va començar a oferir alguns materials d’esport. Quaranta anys en que la màxima satisfacció és –explica l’Eulàlia- “veure ara com clients que venien de petits amb els seus pares ara venen de grans amb els seus fills”.

Via Esports va començar de casualitat: Ramon Potrony, d’Organyà, es va casar amb la vicentina Mercè Ribas i es van establir a Sant Vicenç, ell fent de baster, al carrer Barcelona enfront per aquells anys de la sabateria Llopart i, llavors, al costat del Brun. Anys després, amb una de les filles –l’Angelina- casada amb en Francesc, aquest va portar a la botiga de baster alguns productes de material esportiu de la botiga d’un amic seu del Papiol, que tancava. Eren productes ben diferents dels d’ara, marques nacionals com Matollo, que van començar a compartir espai amb cistells, cinturons, estores... va ser l’inici de Via Esports amb el Francesc i l’Angelina, a qui també s’anava a veure per comprar estris per pescar, balins, cordes per la guitarra, per buscar un regal...

La següent etapa va començar al 1979: en Jaume, fill del Francesc i l’Angelina, havia conegut a l’Eulàlia a l’institut de Molins de Rei i tots dos, nuvis, amb 18 anys començaven a ajudar a la botiga de Sant Vicenç dels Horts. Es van casar i van passar a encarregar-se de Via Esports, i fins ara. La botiga del carrer Barcelona es va traslladar al 1986 a un local més ampli al carrer de Jacint Verdaguer, on es troba ara. Al 2001, van obrir un altre establiment a La Vailet... “Tot ha canviat molt –explica en Jaume-, ara tot és molt més tecnificat, per exemple hi ha una sabatilla diferent per cada esport, la forma de comprar és més tècnica, hi ha més informació i s’ha d’estar ben preparat i al dia per atendre les necessitats de l’esportista”.

Quaranta anys que van començar com a pioners del comerç esportiu a Sant Vicenç dels Horts i que han viscut any rere any en una evolució constant per donar servei conforme el progrés dels requeriments dels esportistes. I com insisteix l’Eulàlia, “el més bonic és que ja estem atenent a una tercera generació de clients, d’amics, hi ha fins i tot qui ara no viu al poble però quan venen a visitar als pares s’apropen a veure’ns i porten els seus fills: el contacte amb la gent és el que et dona ganes de fer coses noves, d’incorporar noves tecnologies, de continuar amb empenta”.

Per celebrar el seu 40 aniversari, Base Via Esports està fent diferents tipus de promocions pels clients, com descomptes de fins al 40% i altres campanyes que es prolongaran durant tot l’any.