Oriol Asensio, curses de muntanya i triatló d’hivern

Actualizat: Dj, 05/07/2012 - 9:50pm

L’Oriol Asensio és un jove esportista vicentí que està destacant entre els millors d’Espanya, i fins i tot d’Europa, en les seves especialitats, curses de muntanya i triatló d’hivern. En l’actualitat es prepara al centre d’alt rendiment en alçada de Font Romeu (França), el mateix lloc on s’ha preparat Kilian Jornet: qui sap si el pròxim Kilian és dirà Oriol i serà de Sant Vicenç! De moment, és el Sub-campió d’Espanya júnior 2012 de Triatló d’hivern (córrer-bicicleta-esqui de fons) i 7è d’Europa júnior 2012 en la mateixa especialitat i el 5è d’Espanya junior de curses de muntanya 2012, a més d’haver aconseguit el 3r lloc d’Espanya junior de cronoescalada 2010.

Aquest jove de Sant Vicenç dels Horts es va iniciar en l’esport als 10 anys, amb l’atletisme, fent ruta i cross. Als 15 anys es va passar a les carreres de muntanya on les seves aptituds esportives van destacar encara més i va entrar al centre de tecnificació de Catalunya i a formar part de la Selecció catalana. Segons ell mateix explica, “l'ambició de cercar un major rendiment esportiu em va dur a viure al Centre d'Alt Rendiment en alçada de Font Romeu, d'allà en tenia referents com el Kilian Jornet o la Mireia Miró. D'aquesta manera tinc un pla d'estudis universitaris fet a mida per tal de poder fer vida al voltant de l'entrenament”.

Sobre Font Romeu, l’Oriol explica que “viure allà m'ha obert moltes portes, la més destacada -a part de l'adquisició d'un idioma nou per mi- ha estat la descoberta del triatló d'hivern, un esport on malgrat haver estat el primer any de practica, ja n'he obtingut grans resultats”. I de fet, l’Oriol ha estat internacional amb la Selecció espanyola de triatló d’hivern.

Endavant Oriol!

Més informació:
Facebook