Òscar Comabasosa, ultra corredor

Actualizat: Dc, 29/08/2012 - 7:48pm

Ha participat 4 vegades a la Marathon des Sables, 250 km pel Sàhara marroquí.

L’Òscar Comabasosa i Briones va néixer l’any 1963. Llicenciat en Psicologia, des-de fa 12 ocupa gran part del seu temps lliure a córrer. Després d’haver jugat a futbol 30 anys, va començar a córrer mica a mica, cada cop més, fins arribar a l’actualitat en que es dedica a fer grans distàncies, maratons, ultra-maratons i curses de resistència de llarg recorregut. Ha participat en diverses maratons i en d’altres curses com la Matagalls-Montserrat, l’ultra trail de l’Aneto i més curses d’aquesta mena.

Darrerament, concretament el proppassat desembre, dins els actes solidaris de la Marató de TV3, va participar a les 24 hores d’atletisme en pista que es van dur a terme al complex esportiu de Can Dragó a Barcelona, aconseguint finalitzar-les  amb gairebé 140 km a les cames. Segons ens ha manifestat “és com una marató però amb els dolors més intensos i més perdurables en els temps, realment molt dur”.

Tanmateix la seva gran passió dins aquestes curses és la Marathon des Sables, en la que ha participat quatre vegades i té l’objectiu de participar l’any que ve la cinquena.

La Marathon des Sables és una de las carreres de llarga distància més dures del món. Durant sis etapes en set dies, els participant han de recórrer 250 kilòmetres de desert del Sàhara marroquí, amb etapes de 20 fins 90 kilòmetres. Per si fos poca cosa, els corredors han de patir temperatures que volten els 50º i carregar amb l’equip i menjar per tota la prova. 

Després de 27 edicions, el MARATHON DES SABLES s’ha convertit en emblema de superació per a esportistes de tot el mon, que somien participar en un autèntic repte esportiu però esquitxat de companyonia i aventura.