El Club Excursionista pujà el pessebre al cingle de la Tó

Missatge d'error

Warning: ini_set(): A session is active. You cannot change the session module's ini settings at this time in drupal_environment_initialize() (line 692 of /usr/home/santvi.com/web/includes/bootstrap.inc).

Actualizat: Dm, 17/12/2013 - 4:39pm

Seguint la tradició molt arrelada en el món excursionista, aquest passat dissabte dia 13 de desembre 24 socis i simpatitzants del Club Excursionista Sant Vicenç van participar en la pujada del pessebre a un cim. En aquest ocasió el cim triat va estar el cingle de la Tó (o Tor) a Malanyeu (municipi de La Nou) a 1526 metres d'alçada. Segons ens explica en Kike, els excursionistes van sortir a dos quarts de nou del matí i pujant per llocs molt bonics (la foradada, el graell de cal Pigot, el coll de la Batllia) assoliren el cim del cingle de la To a 3/4 d'11 del matí, després d'una bona parada per esmorzar. 

Aquesta primera part es caracteritza per l'ascens de la cinglera en un entorn de bosc de pi roig molt característic de la muntanya mitjana i del Berguedà. El cingle de la Tó és una paret vertical que cau al Sud (150 metres de caiguda vertical) i de formes suaus i amorosides al Nord. La sorpresa va estar en el fet que la Mare de Déu i Sant Josep van aparèixer portant el pessebre.

L'excursió resseguia posteriorment la Serra dels Fulleracs fins el cap de la Baga de Cabanellas (1680 m) i davallant per una fageda  fins retrobar de nou el punt de sortida a dos quarts de tres de la tarda. Un passeig circular amb un recorregut de 11,5 quilómetres i un desnivell aproximat de 800 metres , amb alguns indrets sorprenents i unes vistes espectaculars. Per finalitzar la sortida res com un bon dinar compartint taula i vivències. Una jornada rodona amb un dia amb una temperatura ideal per caminar, amb sol i sense vent, finalitza d’explicar en Kike.

 

Anteriors pujades del pessebre a un cim de Catalunya per part del Club Excursionista Sant Vicenç

L'any 2012 .......................  Sant Marc de Brocà (1911m) 

L'any 2011 .......................  El Serrat del Migdia (1108 m) 

L'any 2010 .......................  Costa Pubilla (2055 m)

L'any 2009 .......................  El Cogulló d'Estela  (1847m) 

L'any 2008 .......................  El Montgrós (1133 m)

L'any 2007 .......................  El Puigneulós (1256 m)