En Kike: una volta al món corrent, sense deixar Sant Vicenç dels Horts i voltants

Missatge d'error

Warning: ini_set(): A session is active. You cannot change the session module's ini settings at this time in drupal_environment_initialize() (line 692 of /usr/home/santvi.com/web/includes/bootstrap.inc).

Actualizat: Dj, 24/01/2013 - 8:38am

Va començar a córrer l’any 1984, quan semblava una cosa de “tocats del bolet” i a fins del 2012 ha fet 40.010 quilòmetres corrent.

Tot i que la seva gran passió esportiva és l’alpinisme, en Kike –soci del Club Excursionista Sant Vicenç i molt conegut a Sant Vicenç dels Horts també per la seva activitat des de fa anys en altres entitats socials- va sortir el dia 1 de setembre a 1984 a córrer: només va poder fer aquell dia 0,5 quilòmetres –“no vaig poder més”,diu-, però va continuar corrent i ha calculat que a 6 de desembre de 2012 són 40.010 quilòmetres els que ha recorregut corrent, és a dir, com fer una volta sencera al món... però sense deixar Sant Vicenç dels Horts i els seus voltants. 

Avui en dia, des de fa uns anys, s’ha popularitzat molt el córrer, veiem molta gent de totes les edats corrent per tot arreu. Però als anys 80 era gairebé una raresa i en Kike era un dels 3 ó 4 vicentins –un dels altres era en Parrado, el pare de la Raquel Parrado- que es veien córrer pels carrers i que pot ser els altres vianants pensaven que estaven una mica tocats del bolet. En Kike és a l’hora molt metòdic, apunta tots els cims que ha pujat, les ferrades, les excursions i també els quilòmetres recorreguts en entrenaments i curses. Com que als 80 no hi havia podòmetres, ni GPS, ni d’altres gadgets similars, apuntava tot en una llibreta hi fins ara continua amb el seu mètode, pot ser menys sofisticat però igual d’efectiu, i de la seva llibreta s’extreu:

  • Dia 1 de setembre de 1984 ............................ 00000'5 Kms (no vaig  poder més)
  • A dia 31 de desembre de 1990 ….................. 12.344 kms
  • A dia 31 de desembre de 1995 .....................  18.932 kms
  • A dia 31 de desembre de 2000 .....................  22.290 kms
  • A dia 31 de desembre de 2005 .....................  27.785 kms
  • A dia 31 de desembre de 2010 ....................   36.683 kms
  • A dia 4 de desembre de 2012 ......................   39.999 kms
  • A dia 6 de desembre de 2012 ......................   40.101 kms

És a dir, ha fet els mateixos quilòmetres que fer una volta al món! I explica “he trigat 28 anys, uns anys he fet més i d’altres menys però mai no ho he deixat del tot; quan vaig començar pesava 14 quilos més que ara, fumava un paquet i mig al dia, no feia esport de manera activa... i ara em mantinc en uns 40 quilòmetres a la setmana i em sento molt millor de salut”.

Per altre gent que es vulgui animar a començar a córrer, en Kike recomana que “gaudeixin corrent, que no vulguin forçar la màquina al principi, sobre tot si fa anys que no fan res, i poc a poc canviaran tots els altres hàbits d’alimentació i per a una vida més sana, perquè quan corres el cos et demana aquests canvis” i explica que “els primers mesos de córrer són els millors, perquè el cos millora molt ràpidament i un es sent de seguida molt millor, després ja no es nota un canvi tan gran”.

Tanmateix, assegura que “allò important és la continuïtat, ser constant i pacient i progressivament el cos estarà preparat per fer més. Aal principi, si es porta temps sense fer res d’esport, es tracta de fer lo que s’anomena el ca-co, es a dir, caminar i córrer, caminar i córrer... i és important no fixar-se objectius que no es puguin assolir; s'ha de gaudir del córrer, de la natura si es va pel riu o la muntanya, i no amoïnar-se perquè per amoïnar-se ja hi d’altres coses, córrer és per gaudir-ho”.