Escalada en gel amb dificultat de fins a 80º

Missatge d'error

Warning: ini_set(): A session is active. You cannot change the session module's ini settings at this time in drupal_environment_initialize() (line 692 of /usr/home/santvi.com/web/includes/bootstrap.inc).

Actualizat: Dll, 15/07/2013 - 9:42pm

La passió per l’excursionisme, alpinisme, escalada... és molt gran en Sant Vicenç dels Horts des de fa anys. Molts dels aficionats són membres del Club Excursionista, que aplega aficionats de tots els gustos i nivells, des de qui practica senderisme fins a qui s’enfronta a les escalades més exigents. Dos alpinistes d’aquest darrer tipus, l’Alejandro i el Kike, van escalar el passat 16 de febrer una cascada de gel, la Via torrent de la font roja a Campelles (Vall de Ribes) amb una dificultat màxima de 80º, a una temperatura de 3 graus sota cero i han compartit unes espectaculars fotos d’aquesta experiència.

Segons explica en Kike, “Es tracta d'una cascada de gel poc coneguda a prop del poble de Campelles (Ripollès). Accedirem fins el refugi forestal a través d'una pista amb neu i gel però apte per un vehicle 4x4. En 15 minuts ja estàvem al peu de la cascada . Després d'equipar-nos convenientment ens posarem a escalar.la. El tram més dret era un tram de 80º no gaire llarg. La resta entre 65 i 70º. Corria aigua pel darrera de la cascada però entraven bé els cargols i es clavaven bé els piolets, tot i que hi havia algun tram més delicat de gel més prim. En total esmerçarem unes tres hores en fer-la un parell de vegades una per la banda esquerra i després de rapelar i tornarem per la banda dreta. No hi havia cap més cordada i la temperatura devia estar al voltant de -3º (cara nord). Llàstima que no hi cap més cascada per la zona. Les dades tècniques de la cascada: 75 metres / I/3”