La Colla de Diables demana col·laboració per recuperar l’ullal del mamut trobat el 1883 a Sant Vicenç dels Horts que inspirà Venux

Actualizat: Dc, 21/05/2014 - 5:11pm

La Colla de Diables Àngels Diabòlics de Sant Vicenç dels Horts ha iniciat una campanya per fer una rèplica del fragment d’ullal de mamut que va ser trobat per uns pagesos a Sant Vicenç dels Horts a finals del segle XIX, llurs original es troba al Museu Blau de Barcelona, i que va ser la inspiració de la bèstia de foc de la Colla, el Mamut Venux. Per tal de poder realitzar la rèplica, amb un cost estimat de 1.200€, la Colla proposa la col·laboració de tothom mitjançant el micromecenatge, que es pot efectuar a la pàgina de Verkami Recuperació del fragment de defensa del Mamut!. 

Inicialment, la Colla volia portar el fragment original a Sant Vicenç però en no poder ser per motius de preservació. “Així doncs –segons expliquen- des de la colla i amb el vistiplau del Mamut, es va decidir de fer una rèplica per poder-la exposar en l’exposició del 25è aniversari de la Colla, i un cop acabada l’exposició cedir-la a l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts per tal que formi part de la col·lecció local de peces exposades al Forn Romà”.

També, com a part dels actes de celebració del 25è aniversari de l'entitat, la Colla organitzarà i acollirà una Trobada de Diables, una Mostra Representativa del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, la Primera Trobada de Diables Infantils de la comarca i una exposició sobre la trajectòria de l'entitat. I pel que fa al projecte de crear una rèplica de l’ullal, la Colla de Diables explica que pretenen “fer un pas més enllà i aportar un element amb caràcter històric i no efímer, és a dir, que quedi de forma permanent a la vila”.