El Delta del Llobregat busca voluntaris per col·laborar en el manteniment i millora dels espais naturals

Actualizat: Dc, 11/12/2013 - 7:07pm

Els voluntaris, que han de ser majors de 16 anys, rebran formació per desenvolupar les tasques que se'ls encomanin.

El Consorci dels Espais Naturals del Delta del Llobregat ha fet una crida per aconseguir uns 100 voluntaris, majors de 16 anys, que hi col·laborin en la conservació i millora dels espais naturals del delta, segons informa l’agència EFE. Entre les tasques a desenvolupar pels voluntaris es trobarien fer plantacions, recuperar la fauna protegida, fer inventaris de flora, censos i anellaments d’aus, eliminació d’espècies exòtiques invasores, recollida de residus de les platges protegides, seguiment de la pastura o controls de la qualitat del medi aquàtic.

Tanmateix és previst que els voluntaris participin en campanyes informatives sobre el comportament cívic i en accions de difusió dels valors naturals i que rebin una formació prèvia per desenvolupar les tasques que se’ls encomanin.

Els espais naturals del delta
Els espais naturals del delta del Llobregat són una xarxa d’espais protegits que pertanyen als municipis del Prat de Llobregat, Viladecans, Gavà i Sant Boi de Llobregat. Segons explique el Consorci, en aquests espais “hi podem trobar diferents ambients naturals: la part final del riu Llobregat, llacunes i aiguamolls, pinedes litorals sobre dunes i platges verges amb vegetació de rereduna, gairebé úniques a Catalunya.  Són uns espais molt importants per a la fauna, en especial per a les aus aquàtiques, pel fet de trobar-se enmig de la ruta migratòria dels ocells del nord d’Europa cap a l’Àfrica. Tenen una vegetació molt valuosa, amb una de les escases poblacions de trencadalla de Catalunya, amb presència de Stachys marítima, i s’hi han trobat més de 22 espècies diferents d’orquídies”.

Tanmateix, destaquen que “els espais naturals del delta del Llobregat són una de les zones més importants de Catalunya quant a l’educació ambiental i la recerca. No hi ha cap gran metròpolis a la Mediterrània que gaudeixi d’uns aiguamolls d’importància internacional a les seves portes. És un indret per visitar-lo, per descobrir-hi el medi natural i  gaudir-hi del paisatge, un indret on les condicions d’observació de flora i fauna són excepcionals.