Es desactiva el protocol per contaminació atmosfèrica: l’aire passa de ser pobre a regular

Actualizat: Dv, 13/12/2013 - 9:18am

Ha durat des del passat 9 de desembre i prèviament ja s'havia activat des del dia 4 al dia 6 de desembre.

La Generalitat ha donat per finalitzat l’episodi de contaminació ambiental en relació als contaminants atmosfèrics d’òxids de nitrogen i partícules PM10 i el protocol per reduir la contaminació atmosfèrica que estava operatiu des de dilluns 9 de desembre als municipis de Badalona, Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, Molins de Rei, el Prat de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts i Viladecans. Prèviament, s'havia activat també aquest protocol des del dia 4 al dia 6 de desembre

Segons informa la Generalitat, la decisió s’ha pres en constatar que les condicions meteorològiques estan començant a afavorir una millor dispersió dels contaminants.  Tot i això, la qualitat de l'aire passarà de ser pobra a regular, de manera que se segueix recomanant un ús racional del vehicle privat i prioritzant el transport públic. Es preveu que demà divendres desaparegui del tot la inversió de subsidència que ens ha afectat des de mitjans de la setmana passada.

Durant l’episodi ambiental, tot i que els nivells de diòxid de nitrogen s’han mantingut elevats a la zona afectada, no han sobrepassat el límit màxim horari dels 200 micrograms per metre cúbic (µg/m³), afirma la Generalitat.