“Si no condueixes l’aigua, ella et condueix a tu”

Actualizat: Dg, 17/11/2013 - 6:44pm

Fotos enviades per vicentins i vicentines de l'efecte de les pluges d'aquest cap de setmana.

Als carrers Nou i del Riu han vist que la pluja parava quan les clavegueres ja no no podien xuclar més aigua.

Dilluns, 18 de novembre, podria haver-hi ruixats al matí i alguna tempesta a la tarda.

Dos dies -16 i 17 de novembre- plovent sense parar i tot i que a la nostra localitat i rodalies ha estat una pluja d’aquelles que en podem dir de “bones”, perquè ha estat continua, intensa però a l’hora moderada i que era necessària després de setmanes de sequera, tal com ens comenta un lector junt amb una fotografia “si no condueixes l’aigua, ella et condueix a tu”. I és que es podria dir que mentre els nostres avis sabien per on fugia l’aigua de la pluja, on corrien les rieres i difícilment les haurien obstruït, en els darrers decennis en molts llocs, també a Sant Vicenç, la modernitat, el creixement urbanístic, moltes vegades l’especulació ha donat l’esquena a la natura i el seu coneixement. I passa que quan plou, tot i que sigui de “bona manera” com aquest cap de setmana, l’aigua ha de trobar per on passar.

Adjuntem algunes fotos enviades per diferents vicentins i vicentines. Com hem dit, un dels lectors ens comenta “si no condueixis l’aigua, ella et condueix a tu”, un altre explica que, sortosament, ha parat de ploure quan els claveguerams dels carrers Nou i del Riu –llocs on han estat habituals les inundacions a causa de pluges intenses- “ja no només xuclaven sinó que a l’hora expulsaven l’aigua o d’altra manera ja estaríem eixugant aigua a moltes plantes baixes” i una altra lectora es pregunta que “quant es trigarà en netejar la brossa i sorra arrossegada als carrers”.

És manté l’alerta INUNCAT per intensitat i per acumulació de pluges al nord-est de Catalunya
D’altra banda, Protecció Civil de la Generalitat manté l’Alerta INUNCAT per intensitat i per acumulació de pluges a les comarques del terç nord-est de Catalunya, on es manté la previsió de superació del llindars d’intensitat 20L/m2 en 30 min i d’acumulació de 100 L/m2 en 24 hores. Al nord-est de Catalunya demà es poden assolir registres de 200 L/m2, acumulats de tot l’episodi de pluges, segons informa Protecció Civil.

Tanmateix a altres indrets de Catalunya els Bombers de la Generalitat han hagut d’atendre fins 50 avisos relacionats amb pluja o vent, la majoria per atendre petites inundacions a habitatges i per retirar arbres dels carrers, des de les 7 de la tarda d’ahir fins les 10 del matí d’avui. Aquestes actuacions han estat a les següents regions d’emergència:

  • RE Girona: 4
  • RE Lleida: 2
  • RE Tarragona: 16
  • REM Nord: 8  
  • Re Centre: 0
  • REM Sud: 13
  • RE Terres de l’Ebre: 7

Dilluns, ruixats al matí i possibilitat de tempestes a la tarda
A la resta de Catalunya no n‘hi ha avís de perill per intensitat o acumulació de pluges tot i que la previsió per Sant Vicenç els Horts és que demà puguin caure alguns ruixats al matí, que a la tarda hi poguessin haver tempestes i a la nit alguns ruixats. No s’espera canvi en les temperatures i la previsió és sol amb cel ben clar a partir de dimarts.