Juan Bocanegra, ballarí i professor de ball

Missatge d'error

Warning: ini_set(): A session is active. You cannot change the session module's ini settings at this time in drupal_environment_initialize() (line 692 of /usr/home/santvi.com/web/includes/bootstrap.inc).

Actualizat: Dc, 19/02/2014 - 9:55am

“Tothom pot ballar, tothom té sentit del ritme, la constància és la clau per l’èxit”, diu Juan Bocanegra, jove vicentí nascut al 1993 que des de que va sentir la passió pel ball sent un nen de 6 anys es va dedicar en cos i ànima fins arribar a ser un dels millors ballarins esportius d’Espanya, assolint medalles en competicions nacionals i situant-se entre les millors 10 parelles del rànquing nacional de l’Associació Espanyola de Ball Esportiu i de Competició. I part d’aquesta passió pel ball –explica Juan Bocanegra- és la seva vocació per transmetre els coneixements que ha anat adquirint al llarg dels anys, ensenyar i en aquest procés compartir l’alegria dels alumnes conforme progressen, quelcom que fa des de la seva escola de ball a Sant Vicenç dels Horts.

“El ball millora la coordinació de cos i ment, aporta comunicació entre la parella, allibera dels problemes, de l’estrès... té molts beneficis físics, psíquics i socials”, diu Juan Bocanegra afegint que “quan ballo m’allibero, m’identifico amb la música, amb la cultura d’on prové la música, gaudeixo de la unitat que conformen la música i el meu cos, és un sentiment únic i, en les meves classes, el que intento és que els meus alumnes puguin també gaudir tant com jo ho faig quan ballo”.

Amb una vida de total dedicació al ball, Juan Bocanegra explica que no hi ha cap estil que prefereixi per davant d’altre, ja que “qui es dedica al ball ha de ser complet, ha de dominar els 10 balls i a més tants quants sigui possible”. Quan parla dels “10 balls” es refereix als balls de de saló de competició, que es classifiquen en Standard (Vals anglès, Tango, Vals vienès, Slow fox i Quickstep) i Llatins (Samba, Cha cha cha, Rumba Bolero, Pasdoble i Jive) mentre que la llista d’altres és interminable i inclou alguns com els balls caribenys, avui en dia molt populars, de la salsa, merengue, bachata... 

Tot un luxe per Sant Vicenç dels Horts comptar amb Juan Bocanegra tant pel seu paper com a ambaixador vicentí en les seves actuacions en competicions com per la seva dedicació a l’ensenyament del ball des de la seva escola, Juan Bocanegra’s Ballroomdance&Danceschool, una escola adherida a la Federació Catalana de Ball Esportiu.

El vicentí Juan Bocanegra, nascut al 1993, porta gairebé tota la seva vida entregat i apassionat pel ball: quan tenia 6 anys va veure una competició, va voler començar a ballar, va aprendre,  i avui ho continua fent a més d’ensenyant

Més informació:
Web: Juan Bocanegra
Facebook: Club de Ball Esportiu Juan Bocanegra
Vídeo: Juan Bocanegra, Ballroomdance&Danceschool