Andreu Simon, corredor de muntanya

Actualizat: Dg, 08/07/2012 - 7:22pm

Es prepara al Centre de Tecnificació de Curses de Muntanya de Catalunya i ja ha format part de la Selecció Catalana.

Andreu Simon Aymerich (1991) és un jove corredor de Sant Vicenç dels Horts que ja ha format part de la Selecció Catalana de curses de muntanya i en l’actualitat es prepara al Centre de Tecnificació de Curses de Muntanya de Catalunya. Com ell explica, la muntanya és la seva gran passió: “durant la temporada d'hivern acostumo a fer alguna cursa d'asfalt (5km i 10km) per no perdre la velocitat a la muntanya. Durant la temporada d'estiu em dedico completament a les curses de muntanya, que és el que realment m'agrada em dedico i gaudeixo moltíssim, cada vegada més estic aconseguint bons resultats en aquesta modalitat”.

I de fet, en el seu palmarès més recent es troba el ser 3r a la Cursa Dos Turons Moià, 1r Sub-23 a Arratzu Urdaibai Mendi Lasterketa, 2n a la Mitja marató de Sant Feliu de Codines a la temporada 2011-12, o 1r a la Cursa Alba, 1er a la Cursa Sant Jaume, 2n a la Cursa Sant Jaume, a la temporada anterior, entre d’altres pòdiums i destacades posicions a d’altres curses.

L'Andreu es va iniciar en l’esport practicant futbol però als 16 anys va començar a fer curses de BTT “amb el meu millor amic, que va ser qui em va fer descobrir aquest món –manifesta-. Poc després vaig començar a córrer per muntanya i a fer curses fins avui”.  El corredor explica que “amb els anys he tingut la oportunitat de conèixer a grans persones que m'han ajudat i m'han fet gaudir molt del que faig. Ara mateix és un hobby i m'ho prenc d'aquesta manera, m'agrada córrer i gaudir ja sigui sol o amb amics per la muntanya. Mica en mica el que és un "joc" s'ha anat convertint en un esport on trec bons resultats, tant a nivell personal com esportiu”.

Entre els propers objectius d’aquest jove de Sant Vicenç dels Horts, que a més cursa 3r de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, figura el integrar de forma més estable la Selecció Catalana de Curses de Muntanya i  “poder anar a córrer campionats del món, fer proves internacionals, guanyar curses i sobretot, passar-ho bé amb el que faig, amb els que em fan passar tants bons moments: amics, família, equip, companys de fatiga, altres corredors...”