Marina Tuset, cantant

Missatge d'error

Warning: ini_set(): A session is active. You cannot change the session module's ini settings at this time in drupal_environment_initialize() (line 692 of /usr/home/santvi.com/web/includes/bootstrap.inc).

Actualizat: Dc, 20/11/2013 - 12:15pm

La veu de la jove vicentina Marina Tuset ja és reconeguda com a nou, prometedor talent, de fet ja realitat, a l’escena del millor Jazz i Blues. No en va ha anat destacant en tots els passos de la seva formació des que es va iniciar en el món del cant als 12 anys, progressivament actuant en llocs i amb músics cada cop de més prestigi. En un pas més endavant en la seva carrera, el 29 de novembre de 2013 actua amb la reconeguda orquestra Locomotora Negra al Palau de la Música Catalana a Barcelona.

Marina Tuset i Coma neix a Sant Vicenç dels Horts el 19 de gener de 1995. Als 5 anys inicia estudis musicals i piano clàssic; però no serà fins als 12 que decidirà aprendre cant. Llavors entra a l’Escola de Música Moderna Sant Vicenç, vinculada al Conservatori del Liceu, i comença els estudis de veu i piano modern.

L’Any 2009 és escollida com a solista per al Concert de Final de Curs de la Xarxa d’Escoles del Liceu que tingué lloc a l’Auditori de Barcelona el 17 de maig. L’any següent la tornen a seleccionar i cantà al Palau de la Música dirigida, com en l’anterior edició, per Ramon Escalé.

En els anys següents s’introdueix en el mètode Voice Craft de la mà de Yasmina Azlor i comença a cantar com a jove convidada en concerts i a les Jam Sessions del JazzSí del Taller de Músics. El gener de 2011 debuta com a cantant amb el quintet liderat per David Sam (el seu professor de piano), Miki Santamaria, Marc Bahamonde i Roberto Olori. Des d’aleshores ha anat actuant en concerts diversos dels quals destaquem els realitzats al Jazz Club La Vicentina el desembre de 2012, al Jamboree Jazz Club el gener de 2013, al Festival Internacional de Jazz de Barcelona el novembre de 2012 al Harlem Jazz Club i a la Nova Jazz Cava de Terrassa el febrer de 2013.

A part dels músics anomenats, ha compartit escenari amb Geni Barry i Ricard Gili, José Alberto Medina i Juan Pablo Balcazar, Jordi Jornet (Cobre), Dídac Fernández, Toni Pagès i Andreu Martínez, amb qui ha actuat en formació de duo, trio o quartet segons l’ocasió. Darrerament, ha format un trio amb dos grans i polifacètics músics, Víctor Mirallas i Arnau Figueres, tot i que són molt joves tots tres, han actuat en diversos locals força emblemàtics com són el Jazz Club La Vicentina, el Campari Milano, i en format duo amb el Víctor, ho han fet a l’Hotel Mandarin. D’altres actuacions en format duo amb el seu antic professor de piano David Sam han estat a la Font del Balç, Gironella, programat per la Berguedana de Jazz, etc...